Zidne stene v stanovanjski zgradbi

Gradnja 0 Comments
Zidne stene v stanovanjski zgradbi

Proces gradnje predelnih sten opeke

V procesu izgradnje zasebne hiše ali med obnovo je gradnja opečnih predelov najbolj priljubljen način za razdelitev notranjega prostora stavbe v ločene prostore. Če je v stanovanjski zgradbi uporaba opečnih zidov pogosto nemogoča zaradi prekomerne obremenitve nosilnih konstrukcij, potem lahko v svoji koči vedno pripravite trdno podlago za predel. Pri vezavi novega zidu na obstoječe ni težav. Poleg moči, ki je določena v posebnostih opeke, imajo opečne stene naslednje prednosti:

Zidne stene v stanovanjski zgradbi

Sobe razdelimo z opečnimi pregradami

V apartmaju za tovrstne predelne stene lahko uporabite peno-betonske ali plinsko-silikatne bloke ter v kopalnici, bazenu in kopalnici, kjer vlažnost običajno presega normo, najbolje uporabiti trdno opeko, ki tako hitro ne absorbira vlage in počasi uničuje.

Zidne stene v stanovanjski zgradbi

Kaj lahko naredi notranjost predelov (sten) v hiši?

Zidne stene v stanovanjski zgradbi

Za njihovo ustvarjanje potrebujemo particije – stenske strukture različnih konfiguracij. Običajno so zgrajena hkrati z izgradnjo zunanjih sten.

Zidne stene v stanovanjski zgradbi

Zidarstvo in pritrjevanje opečnih predelnih sten. Zidarstvo in pritrjevanje stene iz mavčne stene. Postavitev predelnih sten in polnilnih odprtin steklenih blokov.

Konstrukcije iz keramičnih kamnov morajo biti skladne z zahtevami SNiP II-22-81 (1995) " Kamne in armirane kamene konstrukcije", SNiP 2.03.01-84, SNiP III-17-78 "Kamnite strukture", kot tudi SNiP 23-02-2003 " Toplotna zaščita stavb. "

Zidne stene v stanovanjski zgradbi

Ali je pregrada za opeko težka za trdno hišo?

Pozdravljeni! Povejte mi, prosim, obstaja monolitna hiša – 15 nadstropij. Apartma je v 8. nadstropju, površina je približno 100 kvadratnih metrov. m., razdeljen na 3 sobe, v spalnici – 16,6 m². – skupna stena s sosedami (5,88 m) je narejena iz dveh slojev kartona in med njimi tanke pločevine. Kopalnica – 9 m2 – Mavčne plošče predelne stene! Ob steni v spalnici je bilo odločeno, da bi steno postavili v pol-opeko, ne da bi odstranili mavčno ploščo, in namesto dveh zidov mavčnih plošč v kopalnici za gradnjo opečnih predelnih sten.
Nakup opeke, 2000 kosov. (ni bilo druge):