Zidna glina blokira video

Polaganje 0 Comments

Zidne zidove blokov iz claydite-betona: metode in pravila

Razširjene gline bloki se uporabljajo za gradnjo več kot pol stoletja. Polaganje sten claydite-betonskih blokov ni zelo težavno in ga je mogoče izvesti ročno, še posebej, če imate spretnosti za postavitev opeke ali blokov iz drugih materialov. Hkrati pa je treba upoštevati vse lastnosti gradiva in upoštevati pravila, ki jih obravnavamo v tem članku.

Zidna glina blokira video

Zidarski klišeji: hitro, priročno in poceni

Bloki ekspandiranega betonskega betona so danes eden najbolj priljubljenih stenskih materialov. To se zgodi zaradi prednosti betonskega betona: moč, nizka teža in odlične lastnosti toplotne izolacije.
Pomembno vlogo pri naraščanju njihove priljubljenosti je imelo dejstvo, da lahko zidate zidove z bloki z dekorativno oblogo, kar odpravlja potrebo po zaključku fasade. Podrobneje razmislimo o tem, kakšne vrste tega materiala so danes in kako jih odstraniti iz ekspandiranih blokov gline.

Zidna glina blokira video

Polaganje gline

Tehnologija polaganja keramzitnih betonskih blokov (KKB) se ne razlikuje od običajnih pravil, temveč le v hitrostih dela: material je dvakrat bolj svetel, kar vam omogoča hitro povečanje volumna in manj lepila. Za izvedbo lepega enotnega zidu lahko uporabite posebna orodja za vzdrževanje debeline šiva. Kontrola kakovosti je standardna, z vrvico in ravnjo.

Zidna glina blokira video

Korak za korakom navodila za polaganje claydite-betonskih blokov z lastnimi rokami

Bloke se pritisnejo iz mešanice peska, ekspandirane gline in cementa. Tehnologija je nemogoča brez vode. Vsi sestavni deli so okolju prijazni materiali, bloki so popolnoma neškodljivi. Zaradi lastnosti ekspandirane gline je material porozen, razmeroma lahen. Pomembno je opozoriti na njegove toplotno prevodne in toplotnoizolacijske lastnosti.

Zidna glina blokira video

Korak za korakom vodnik za polaganje claydite blokov

Polaganje zidov ekspandiranih blokov gline je v bistvu podobno običajnemu delu z opeko. Toda ker je blok z razširjeno polnjenjem gline s številnimi razlikami od drugih materialov, je treba upoštevati nekatere odtenke.