Zidana opeka

Polaganje 0 Comments
Zidana opeka

Polaganje opeke s svojimi rokami

Vsakdo, ki ima svoj lasten dom, želi, da je videti najboljše. Kot veste, se sestane na oblačilih. Hiša te zelo obleke je fasada, ki mora biti pravilno obrnjena. Za to dejavnost so primerni različni gradbeni materiali in najrazličnejše metode soočanja.

Zidana opeka

Video: Brickwork

Uporaba obloge opeke za fasade omogoča, da se dajo celo stara koča ali razpadla koča, ki je izgubila svojo prejšnjo privlačnost, dodatno zaščito in trden videz.

Zidana opeka

Zidarski opečni zidaki: Vrste zidarn, tehnologija, pouk.

Gradbeni material »opeka« je znana že od antičnih časov. Informacije o suhih opekah iz glinenih materialov so v kitajskih in starodavnih rimskih virih. Naravni, naravni kamen, čeprav je bil na voljo, je zahteval veliko predobdelave. Pozitivni premiki v gradbeništvu s spremembo postopkov obdelave gline so očitni. Opeka se je začela uporabljati ne le za gradnjo, temveč tudi za obloge stavb iz kamna, blazinice, lesa in drugih materialov.

Zidana opeka

Zidane opeke z opeko: naredite sami ali zaupajte strokovnjakom?

Med različnimi vrstami opeke je najtežji in dolgotrajen proces polaganje opečenih opek. Polaganje opečenih zidakov zahteva veliko večjo natančnost kot pri polaganju preprostih opek, pri tem pa je potrebna tudi natančnost in čiščenje. V mnogih primerih je glavna naloga obrnjene opeke zaključiti sprednjo stran hiše ali druge strukture. Poleg tega so kamini, stebri in druge površine znotraj prostora obloženi s tem materialom, zato vam bo okrasil notranjost.

Zidana opeka

Zidne opeke: izbira materiala in malte za zidanje

Za obloge stavbe in strukture naj izberejo material, ki je najbolj trpežen in ima široko paleto barv in teksture. V tem primeru soglasno zmaga klinker opeko. Ta klinker ima moč več kot 350 kg / cm2 in absorpcijo vode manj kot 5% in se ponaša z najširšo paleto površin. Ima najvišjo stopnjo odpornosti proti zmrzovanju – več kot 100 ciklov alternativnega zamrzovanja pri -18 ° C in odmrzovanje pri + 18 ° C, zato zagotavlja trajnost fasade stavbe. Ampak to seveda velja za pravila in norme gradnje.