Zgradite okvirno hišo iz nič

Gradnja 0 Comments

Zgradite hišno okvirje z lastnimi rokami

Hiše so hitro postale priljubljene ne samo v naši državi. So zgrajeni v kratkem času, ne zahtevajo velikih denarnih stroškov, imajo dobre rezultate, so okolju varni.

Zgradite okvirno hišo iz nič

1. korak: Pripravljalna dela za izgradnjo okvirne hiše

Danes je gradnja okvirne hiše ena najcenejših in najbolj praktičnih možnosti za nakup lastnega doma. In če upoštevate dejstvo, da bo zgrajen z lastnimi rokami, sploh ne bo enakega cene.

Zgradite okvirno hišo iz nič

Gradite hišo 9 x 11 samostojno, za počitnice in vikende

S takšno konstrukcijo lahko preprosto uporabite običajno podlago na stebrih, ne da bi porabili veliko napora, časa in denarja na traku ali trdnem delu.
Ob istem času, za izgradnjo okvirja podobne hiše pod streho je stvar nekaj tednov, nato pa se lahko varno in lagodno ukvarjajo z dekoracijo.

Zgradite okvirno hišo iz nič

Frame hiša 6×6 naredite sami: korak za korakom navodila

Pri gradnji hiše iz okvirja so potrebni najvišji stroški za zapolnitev temelja. Za to vrsto konstrukcije je priporočljivo uporabiti podlago za pilote ali kolone. Pomembno je vedeti, da ima hiša s parametri 6×6 majhno težo, zato dizajn ne bo znatno obremenil s tlemi. Zgradbe okvirjev so lahko zgrajene na različnih mestih s katero koli vrsto tal. Najbolj priljubljen material za gradnjo je les.

Zgradite okvirno hišo iz nič

Zgradite ali naročite?

Gradnja okvirne hiše z lastnimi rokami je zelo mamljiva stvar. Obstajajo celo naselja okvirjev hiše, na primer. Elbronn v Nemčiji, na levi na sliki, ki obstaja že več kot 500 let. Današnji okvir stanovanjske gradnje je razširjen v državah s precej težkim podnebjem in visokimi zahtevami glede kakovosti življenja; desno na sl. – stanovanjsko četrtletje v Puulinnanmai na Finskem. In hkrati, izračun stroškov materiala za gradnjo enostranske stanovanjske hiše 100 kvadratnih metrov. m daje znesek, manjši od 500 tisoč rubljev, in za dacha – manj kot 50 000 rubljev. 100 kvadratov njegove hiše po ceni pol sobe v stanovanju v Moskvi – ja, to je vredno razmišljati. Poleg tega, če je potrebna posebna oprema, potem lahko vsaj za kratek čas in brez industrijske tehnologije brez njega.