Zgradba mehke strehe pozimi

Gradnja 0 Comments
Zgradba mehke strehe pozimi

Ali je mogoče pozimi položiti mehko streho?

Mehka ploščica predstavlja platno iz steklenih vlaken z bitumensko in polimerno prevleko na obeh straneh. Ta plast je odgovorna za vse najpomembnejše funkcije – hkrati je hidroizolacijski agent in lepilo. V čisti obliki se bitumen zlomi, ko se temperatura dvigne in se hitro strdi, ko se zmanjša – za streho je bolj neugoden kot dostojanstvo.

Zgradba mehke strehe pozimi

Vgradnja strehe pozimi in njegove glavne točke

Če je delo načrtovano, da se izvede v močni zmrzali do -20 stopinj, je nujno treba zgraditi "rastlinjak". To je nekakšen šotor, ki je zgrajen iz plošč ali filmov na območju, kjer bo delo opravljeno. Višina konstrukcije mora biti takšna, da je ljudem primerno, da se premikajo v njej. Pogosto se za povečanje temperature šotori dopolnjujejo s toplotnimi pištolami.

Zgradba mehke strehe pozimi

Polaganje Katepale pozimi

Ni skrivnost, da so danes Katepal bitumen (fleksibilne) ploščice pridobili izjemno priljubljenost med potrošniki, saj pomaga zgraditi čudovito in zanesljivo streho s sorazmerno nizkimi stroški. Ampak pogosto se zgodi, da je gradnja odložena, polaganje ploščice pa pade v zimsko obdobje. Mnogi lastniki stanovanj se odločijo, da ne bodo tvegali in jih ta mesta prenesti v toplejše sezone. Ali je vredno narediti?

Zgradba mehke strehe pozimi

Iz izkušenj drugih držav

Praktično vsi sodobni strešni materiali so montirani skozi vse leto. Mnenje večine, da se takšna dela izvajajo le v toplem obdobju, se moti. Prožna ploščica preverjenih proizvajalcev, kot je finski koncern Icopal (Ikopal), se lahko uporablja za strešno napravo v vseh podnebnih območjih Rusije in CIS ter kadar koli v letu. Temperaturno območje delovanja, ki ga priporoča proizvajalec, je dovolj široko – od -55 ° do + 110 ° C.

Zgradba mehke strehe pozimi

Vgradnja mehke strehe pozimi

Mehka ploščica (elastična ploščica) – ena izmed najboljših verzij mehke strehe. Za estetske lastnosti mehka strešna kritina ni manjša od keramike, vendar je veliko cenejša od tega materiala. Mehka strešica med transportom ni poškodovana, namestitev mehke strehe pozimi pa se lahko izvede tudi zato, ker Material je zelo enostaven v napravi.