Zasnova kletne hiše

Zasnova 0 Comments
Zasnova kletne hiše

Oblikujte klet v zasebni hiši: kako spremeniti nestanovanjske prostore na bivalnem otoku

Klet je ponavadi najmanj privlačen kraj v hiši. To je zato, ker je običajno shraniti nepotrebne predmete, staro pohištvo, orodja, pločevinke s kumaricami, športno / vrtno orodje in drugo posodo. Rezultat takšnega "skladiščenja" je popolni kaos, skupaj z maso neprijetnosti med obratovanjem prostorov. Toda vse je lahko drugačno! Zasnova kleti v zasebni hiši je enostavno preoblikovati v bivalni kotiček družinskega dopusta.

Zasnova kleti v privatni hiši +75 fotografij

Priročna klet je le, če se bo vse delo pri njegovi konstrukciji in dekoriranju izvajalo v skladu s splošno sprejetimi standardi. Potem vam ni treba iti letno na "smrtonosno" bitko s plesnijo, pozimi odstranite zmrzal iz konzervnih pločevink in razvrstite zamrznjeno zelenjavo. Da bi bila prostor primeren za življenje, je treba opraviti več faz:

Zanimive ideje za načrtovanje kleti

Klet je v skoraj vseh zasebnih hišah, vendar lastniki pogosto ne posvečajo posebne pozornosti svojemu oblikovanju. Vse stare stvari, ki se morda uporabljajo, najdite zatočišče tukaj.

Popolnoma opremljen klet: razkošna dnevna soba, parna kopel, vinska klet in prostor za medije – vse za sprostitev označena kot "razkošje"

Odločitev, da kleti postavite kot garažo, inženirsko opremo in uporabne prostore, ne moremo imenovati narobe, vendar je v veliki hiši površina kletnega dna običajno tako prostorna, da je veliko praznega prostora. In če sta garaža, klet in kotlovnica ločena, je klet v celoti brezplačen. Torej, zakaj ne bi izboljšali zasnove kleti, premikali tukaj del dnevnih sob ali gostovnega prostora?

Zasnova kletne hiše

Moderna notranjost rekonstruirane kleti je zdaj družabno središče mlade družine s telovadnico, igralno sobo in udobno spalnico.

Lastniki hiše tako zelo radi rekonstruirane kleti, da uživajo tu, ko se pogovarjajo, imajo pivo in igrajo z otroki. Po lastniku hiše je zgoraj vse preveč preprosto in je malo prostora, v kleti pa se lahko zabavate, ne da bi motili druge družinske člane.