Zamenjava oken v opečni hiši

Gradnja 0 Comments
Zamenjava oken v opečni hiši

Okna v opečni hiši: merjenje, izbor, namestitev, vzdrževanje

Ta članek govori o nameščanju oken v opečni hiši. V njem bom govoril o tem, kako ustrezno velikosti oken in kakšne standardne dimenzije odprtin lahko najdete v opečnih zgradbah, kakšne so znake, ki bi jih morali izbrati nova okna, kako jih pravilno namestiti in kako rešiti nekatere težave, povezane z zamenjavo oken in njihovim vzdrževanjem.

Zamenjava oken v opečni hiši

Vgradnja plastičnih oken v hiši serije 600 (domače ladje)

Torej, kako v leseni hiši namestite PVC plastična okna, tako da se ne pritožujete, da so plastična okna zasukana in da se ne odprejo (zaprejo)?

Zamenjava oken v opečni hiši

Zakaj v opečni hiši namestitev oken je dražja

Odstranjevanje starih oken na plošči, z redkimi izjemami, je približno 30 minut. Medtem ko je v opečni gradnji ta proces lahko traja do pet ur (!) Ali več. To se zgodi, ker je na pobočjih veliko mavca, včasih je njen sloj 25 cm ali več, povprečje je 15 cm. Potrebno je veliko časa, nastane velika količina smeti.

Sezonsko obdobje daje prednost namestitvi plastičnih oken

Že ste razmišljali o tem, kaj bo obravnavano v tem odstavku. Ne, nočemo reči, da se gradnja ustavi pozimi in vsi čakajo na segrevanje. Toda v toplem obdobju lahko udobno namestite okno, se z vlažnim delom (uporaba cementnih malt) vključite v obnovo pobočij, ima največja pridelava in vsa ostala pena. Samoumevno je, da je okno treba vgraditi v toplo sezono. In recimo še, glede na tehnologijo, je nemogoče namestiti plastična okna v mrazu! (pod -10 stopinj Celzija).
Posledično lahko nepravilna namestitev vpliva na kakovost dela in s tem na kakovost operativnih značilnosti oken. V tem primeru je smiselno počakati na toplo obdobje, da bi še vedno postavljali okna, kot bi morala biti, in ne trpijo, potem z vretenci, režami, nastavitvami.

Zamenjava oken v opečni hiši

Navodila za montažo plastičnih oken: meritve

POMEMBNO! Velikost montažnega šiva ni mogoče poljubno povečati ali zmanjšati: v prvem primeru montažna pena, nameščena v debel sloj v reži, ne more vzdržati teže konstrukcije, v drugem primeru pa ne morete namestiti okenske police ali okna.