Zagrevanje osnovnih penoplastov

Ogrevanje 0 Comments
Zagrevanje osnovnih penoplastov

Zagrevanje osnovnih penoplastov

Ena izmed najbolj priljubljenih načinov toplotne izolacije je izolacija kleti s Penoplexom. Penoplex je penast polimerni material z zaprto celično strukturo, zaradi česar je absorpcija vode ta material zelo nizka in predstavlja le 0,5% njene prostornine v celotni življenjski dobi. Zaprtih celic materiala Penoplex so napolnjene z zrakom, ki je, kot je znano, dober toplotni izolator. Penoplex ne absorbira vode, ki ji omogoča, da ohrani svoje toplotnoizolacijske lastnosti v vseh pogojih, poleg tega pa ni dovzetna za uničenje, ko notranja vlaga zamrzne.

Zagrevanje osnovnih penoplastov

Kaj je pomembno pri ogrevanju temeljev? Lastnosti toplotne izolacije, moč, biostabilnost in absorpcija vode brez vode. Ko polnilni kamni plujejo do plošče, ko podzemna voda pristopi k sami površini, pozimi pa termometer zamrzne okrog 30 stopinj pozebe – potrebujete prave materiale, ki lahko prenesejo ekstremne teste. Obstaja taka izolacija – to je Penoplex Foundation®.

Zagrevanje osnovnih penoplastov

Uporaba penoplexa za ogrevanje kleti

Eden od najučinkovitejših načinov za doseganje zgornjega cilja je ogrevanje temeljev, ki bodo poleg zmanjšanja toplotne izgube stanovanj bistveno podaljšali življenjsko dobo same fundacije, saj ji bo zagotovila potrebno zaščito pred vplivi zunanjega okolja.

Zagrevanje osnovnih penoplastov

Prednosti in slabosti ogrevanja temeljev s penoplex

Vse pravice do informacij in besedil, objavljenih na tem viru, pripadajo njihovim avtorjem in so zaščitene z zakonom o avtorskih in sorodnih pravicah.
Prepovedano je polno kopiranje materialov s spletnega mesta! Z delnim citatom je hiperpovezava na tutknow.ru obvezna in ni zaprta za indeksiranje.

Zagrevanje osnovnih penoplastov

Tehnologija učinkovite izolacije kletnih klopov

Učinkovite tehnologije za izolacijo osnove penopleksa lahko znatno zmanjšajo izgubo toplote med njihovo uporabo. Ekstrudiran polistiren (penoplex) zaradi svoje celične strukture ima nizko stopnjo toplotne prevodnosti. Hkrati pa, za razliko od kolega polistirena, ima dovolj gostote in moči. Te lastnosti so privedle do njegove široke uporabe pri različnih izolacijskih delih.