Vrste temeljev visokih stavb

Gradnja 0 Comments
Vrste temeljev visokih stavb

Strip temelj

Kralj temeljev brez dvoma je trak. Enostavna, zanesljiva in ima ogromno varnostno varnost, na žalost pa zahteva ogromne finančne, časovne in delovne stroške. Trak se lahko uporablja povsem povsod, edino vprašanje je, ali bodo stroški fundacije presegli stroške hiše same. Mnogi trdijo, da ne morete uporabiti trakove temeljev na težkih tleh. Zakaj tako? Vedno lahko pridete do dna zanesljive podlage, vse je odvisno samo od stroškov in izvedljivosti takšnega dela. Ena od prednosti tračne podlage je možnost ureditve kletne sobe. Na primer, postavitev kleti pod monolitno ploščo bi bila problematična.

Temelji večstanovanjske hiše

Temelj vsake stavbe je temelj. To je zagotovilo, da bo gradnja trajala mnogo let brez deformacij. Glavna naloga fundacije je prenesti mase stavbe, ključna zahteva pa je moč.

Vrste temeljev visokih stavb

Temelji visokih zgradb

Visoke stavbe so v izgradnji že skoraj sto let, vendar še vedno ni jasne razvrstitve na svetu. Če so v New Yorku, Tokiu ali Šanghaju nebotičniki zgrajeni izključno iz ekonomskih razlogov (zemljišče je predrago), v Evropi, Rusiji ali Združenih arabskih emiratih obstaja nekaj drugačnih razlogov – prihajajo v ospredje osebne ambicije ali vprašanje političnega ugleda. Lahko si naredite analogijo s slavnimi stalinističnimi nebotičnicami, od katerih je najbolj znana – glavna stavba Moskovske državne univerze z višino 239 metrov spire – skoraj pol stoletja je bila najvišja zgradba v Evropi in zadela Guinnessovo knjigo rekordov.

Vrste temeljev visokih stavb

Fundacija gradnje večnadstropnih stavb

Na izbiro vrste temeljev hiše vpliva kombinacija več dejavnikov, med katerimi so najpomembnejši: vrsta tal in konstrukcijske značilnosti stavbe, ki je postavljena – število tal, dimenzij, materialov, uporabljenih za gradnjo.

Vrste temeljev visokih stavb

Temelji za hiše, vrste podpornih struktur

Da bi pravilno zgradili temelje, je treba odločiti o prihodnji strukturi, zunanjosti in notranji dekoraciji, da bi natančno izračunali obremenitev temeljev za hišo. Razmislite o različnih vrstah nosilcev, da določite izbiro temeljev za različne vrste stavb.