Vrste sistemov rafter

Tehnologija 0 Comments
Vrste sistemov rafter

Vrste strešnih sistemov in značilnosti njihove namestitve

Čeprav je vsaka stopnja njenega ustvarjanja pomembna za dobro streho, je strešni sistem mogoče imenovati kot osnova za celotno strešno konstrukcijo, saj je vrsta strehe odvisna od konfiguracije strešnega sistema. Obstajajo različne vrste strešnih sistemov, katerih pravilna izbira lahko pomembno vpliva na kakovost in funkcionalnost celotne strehe.

Vrste sistemov rafter

Vrste strešnih sistemov

Običajno se uporablja v strešnih krovih z razponom med podpornimi zunanjimi stenami do 6 m brez notranjih sten. Rafters v zgornji točki naslonijo drug na drugega, v spodnji – na ploščici.

Vrste sistemov rafter

Elementi konstrukcije nosilcev

Streha je najpomembnejši del hiše. Določa tako zunanji (arhitekturni) videz in operativne lastnosti. Različne vrste strešnih sistemov vam omogočajo, da izvedete skoraj vsako različico zasnove strehe, ki najbolje ustreza zahtevam razvijalca.

Vrste sistemov rafter

Raft Strešni sistem – konstrukcijske vozlišča

Vrste sistemov rafter

Kakovost strehe ni odvisna od izbire strešnega materiala. Glavna stvar v njej je pod lepo ploščico ali praktično strokovno ploščo. To je osnova temeljev, okostja strehe in vozla problema – sistem špirovcev in letve. To je strešni sistem, ki služi kot podlaga za streho in določa njegovo življenjsko dobo. In dobro počutje lastnikov hiše je odvisno od kakovosti izvedbe gradbene konstrukcije. Zato je pri gradnji strehe treba nameniti posebno pozornost gradnji špirovcev. Da bi bila ta operacija uspešna, bo potrebno nekaj časa posvetiti proučevanju načel "operacije" trnovega sistema.

Vrste sistemov rafter

Streha Kontrobreshetka: pravila za vgradnjo naprave

Tisti, ki so se odločili za izgradnjo lastne strehe, popolnoma razumejo, da je to precej zapletena struktura, ki jo sestavljajo številni različni elementi. Poleg tega bi bilo koristno, da bi se naučili plodnosti izbire truss sistema, kakšne vrste rofters so, njihove značilnosti, tehnologija izvajanja izračuna, ki bo zagotovil zanesljivost strehe in odpornost na vse potrebne obremenitve, subtilnost namestitve. To je okviren seznam vprašanj, na katera je posvečen sistem skopčkov.