Vrste monolitnih prekrivanj

Betonski 0 Comments
Vrste monolitnih prekrivanj

Tehnologija naprave monolitnih prekrivanj

Prekrivanja so lahko dve vrsti: les in armirani beton. Slednje imajo zaradi velike zanesljivosti največje prednosti, ker je les lahko vnetljiv in beton ni vnetljiv material. Hkrati je talna plošča iz betona težka, zato je vpliv na stene vsakega nadstropja stavbe zelo velik. Pri načrtovanju stavb je potrebno predvideti potrebno debelino in trdnost sten vnaprej, kar mora ustrezati izbrani vrsti talnih oblog. Poleg tega je za izboljšanje izolacijskih lastnosti betona dodana gline, ne pa gramoza.

Vrste monolitnih prekrivanj

Značilnosti ustvarjajo monolitne plošče

Ena izmed najpogostejših vrst tal je postala monolitna tla, ki so danes dobila različne obrise in modele. Proizvodnja talnih oblog je najpomembnejša faza pri gradnji objektov in objektov za vse namene.

Vrste monolitnih prekrivanj

Tehnološka naprava monolitno prekrivanje

Polnopravni monolit bo stala veliko več, saj bo za njegovo gradnjo potrebno veliko več časa in truda, vendar bo gradnja stala že stoletja. Debelina betona v njej bo dvakrat enaka značilnost človeka. Toda ta možnost ni primerna za vsako nadstropje. Na primer, ni smiselno, da bi ga postavili na nivo kleti, ker Konkretno se bo tako vlivalo.

Prednosti in slabosti

Armirani betonski podi se uporabljajo v koči in v industrijski gradnji, služijo kot strop za spodnje nadstropje in tla za zgornje. Obstajata dve vrsti armiranega betona: monolitni in montažni. Monolitna izdelava neposredno na gradbišču po poljenju predstavlja eno vodoravno ravnino. Montažne – sestavljene iz tovarniških plošč, ki so nameščene ena za drugo, se reže napolnijo z raztopino, rezultat pa je monolitna površina. Dolžina izdelanih plošč se giblje od 2 do 7,2 m, širina od 0,8 do 2 m, višina do 22 cm.

Vrste monolitnih prekrivanj

Vrste in razporeditev betonskih talnih oblog stanovanjskih stavb

V sodobni mestni gradnji se najpogosteje uporabljajo tehnologije monolitnih okvirnih konstrukcij, katerih bistvo je postavitev hišnih konstrukcij (vključno s tlemi) z vlivanjem betonske mešanice v opaž, ki je določena z določenim načrtovalskim položajem.