Vrste fasad

Tehnologija 0 Comments
Vrste fasad

Glavni meni

Okrasitev fasad zasebnih hiš ne opravlja samo dekorativne vloge, temveč ima tudi določeno funkcijo. Zato je tudi v fazi projektiranja treba upoštevati združljivost metod in materialov dekoracije s samimi zgradbami objekta, izolacijo. In še en nepogrešljiv pogoj za zunanjo dekoracijo stavb je njena harmonična kombinacija z okoliško pokrajino in dvoriščnim prostorom.

Vrste fasad

Fasadna dekoracija: pregled glavnih oblik oblikovanja fasade (90 fotografij idej)

Tehnologija in materiali za zaključek fasad hiš so premišljena v fazi projektiranja. Videz stavbe naj bi se prilegal v pokrajino, da bi bil urejen in lep. Poleg dekorativne funkcije fasadni zaključek opravlja tudi praktične naloge – ogreje, izolira zgradbo, ščiti podporne strukture pred vlago, vetrom, paro, padci temperature. Fasadna obloga mora biti higienska, odporna na škodljive učinke gliv, plesni, ki pogosto povzročijo mikroskop v stenah. Kako izbrati material za zaključek fasade zasebne hiše? Na kaj se je treba osredotočiti?

Vrste fasad

10 materialov za zaključek fasade zasebne hiše

Izberite material in tehnologijo zaključka fasade hiše mora biti v fazi načrtovanja. Sodobni trg ponuja veliko različnih materialov, zato je fasada enostavno opremiti v skladu s specifičnim proračunom ali idejami zasnove. Izbira materiala za zaključek fasade zasebne hiše, morate upoštevati dva najpomembnejša dejavnika. Prvič, hiša mora biti v harmoniji z okolico, videti estetsko in v skladu z okusi lastnika. Drugič, sprednji material mora postati zaščita doma, igrati vlogo dodatne izolacije in zvočne izolacije ter zaščititi podporno strukturo pred vlago, sončno svetlobo in drugimi negativnimi vplivi. Vsak zaključni material se ne bo kos z nalogami, zato se bomo osredotočili na najboljše možnosti.

Vrste fasad

Okras z dekorativnim ometom

Porcelanska kamnina je sodoben tehnološki zaključni material z dobrimi karakteristikami. Odporna in trpežna plošča iz ploščic iz porcelana lahko traja že desetletja. Poleg tega se material nanaša na nestrupene in nevnetljive materiale za oblaganje.