Visoka gradnja

Betonski 0 Comments
Visoka gradnja

Gradbeništvo

Jeddahov stolp, zgrajen v Savdski Arabiji, bo po zaključku gradnje v letu 2019, postal prva umetna konstrukcija na svetu, ki bo dosegla višino 1 kilometer. V skladu s prvotnim načrtom mora celoten betonski nadzemni del konstrukcije omogočati številne prednosti značilnosti stavbe s takšno višino brez primere in razmerjem na osnovno površino. Vsekakor pa je vsa betonska konstrukcija ustvarila številne probleme, ki jih je bilo treba rešiti z optimizacijo strukturnega sistema ter celovito analizo in izračuni, vključno z učinkom vertikalne sedimentacije, ki jo povzročajo lezenje in krčenje betona v daljšem časovnem obdobju. Ta članek predstavlja tehnične rešitve, ki so jih razvili avtorji, ob upoštevanju kompleksnega obnašanja betonskih materialov ter izpostavlja probleme, povezane s procesom gradnje in regionalnimi posebnostmi gradnje betonskih nebotičnikov velikanskega obsega.

Visoka gradnja

Značilnosti gradnje visokih stavb in nebotičnikov

Nedavni forum nebotičnikov "100 + Forum Rusija" je potekal v Jekaterinburgu in je postavil tona za resno razpravo: zakaj so potrebne visoke stavbe, kakšne so prednosti visokih gradenj, ali je takšna konstrukcija ekonomsko upravičena, in končno, ali ni čas, da bi zagotovili trdni regulativni okvir za visokogradnjo?

Visoka gradnja

Medtem ko je ta stavba dosegla višino 390 metrov. In ko bo visoka gradnja zaključena do naslednjega svetovnega pokala, bo dosegla višino 462 metrov. Tako, čeprav ta stavba še vedno nima dobrih 70 metrov, je že najvišja v Evropi.

Nebotičnik v Sankt Peterburgu je začel graditi rekord v Guinnessu

Med izgradnjo nebotičnika Lakhta Center v Sankt Peterburgu je bil uradno registriran nov rekord Guinnessa za neprekinjeno betoniranje. V 49 urah je bilo vlitih 19.264 kubičnih metrov betona v temelj stolpa. To je 3000 kubičnih metrov več kot prejšnji rekord.

Video / skupaj 81710

Slavni nebotičniki Moskve so sovjetska vlada zasnovali kot himno Velike zmage. Celo žeblje za gradnjo teh impresivnih stavb so bile strogo dodeljene po odredbi Sveta ministrov.