Vgradnja svetilnikov na steno

Vgradnja 0 Comments

blog o dekoriranju in ne le…

Naslednji dan smo prejeli drugo naročilo za ploščice delo v rednem mestu stanovanje: kuhinja, kopalnica in WC. Preden je ploščica še vedno daleč, morate stene ometati. Mavec bo na kovinskih svetilnikih. Obstajajo še drugi načini ometa, ampak o njih malo kasneje. Danes bomo povedali, kako namestiti svetilnike s pomočjo letvice in profila. Ta metoda je dovolj hitra, vendar zahteva nekaj spretnosti.

Vgradnja svetilnikov na steno

Preverite vodoravno in navpično površino

Posebno pozornost posvečajte najzahtevnejšim elementom predelne stene – vogalih, kot tudi na območjih, kjer potekajo žlebove. Samo za te elemente je značilna "valovita" struktura, ki jo je treba odstraniti z nanašanjem ometnega sloja.

Vgradnja svetilnikov na steno

Vgradnja svetilnikov za omet

Potreba po namestitvi svetilnikov pri izvedbi ometnih del je očitna – tako imenovani vodniki popolnoma upravičujejo njihovo ime in služijo zagotavljanju orientacije natančno prilagojene ravni. Z oznakami lahko debelino ometnega sloja prilagodite natančno 1 mm, kar vam omogoča, da močno prihranite porabo ometa (do 10 litrov na 1 m * 2).

Vgradnja svetilnikov na steno

Kako namestiti svetilnike na steno pod ometom?

Seveda obstajajo še drugi načini za niveliranje sten, a o njih malo kasneje. V tem članku bomo razumeli, kako namestiti svetilnike z uporabo profila in lamel za pravilno ometanje in izravnavo sten pred polaganjem keramičnih ploščic. Ta metoda, čeprav zahteva določeno znanje, vendar je zelo hitro.

Vgradnja svetilnikov na steno

Stucco stene na svetilnikih, izkušnje

Mavčne stene in stropi, da bi se površina razkrojila, so nepogrešljiva faza gradbenih del. Odvisno od zahtevane kakovosti izvedbe se razlikuje preprost, izboljšan in kakovosten omet. Če preprosti omet omogoča le nekaj, da se izravnajo stene in odpravijo vse vrste čipov in začasnih odprtin, se povečajo tehnične zahteve za izboljšane in še posebej visoko kakovostne omete. V teh primerih je potreben omet stene vzdolž svetlobnih signalov. Svetilnik se imenuje posebna vodila, katere namen je določiti raven, do katere je položen ometni sloj, da se zagotovi njegova stroga geometrijska skladnost.