Velikosti opečnih stolpcev

Betonski 0 Comments
Velikosti opečnih stolpcev

Opečne palice za ograjo storite sami

S pomočjo kombinirane ograje je mogoče izdelati zanesljivo in razmeroma poceni ograjo – stebri so izdelani iz opeke, polnjenje (raztezne) in lahki materiali – les, profilirana pločevina, ponarejene ograje. Pogled je trdna in stroški so precej manjši kot "čista" opečna ograja. Polaganje stebrov ni najtežje, a donosno. Pred dvema letoma so obrtniki zaprosili za 2000 rubljev na steber, danes pa so se cene že več kot podvojile. Z ograjo je mogoče zložiti opečne stebre z lastnimi rokami in brez spretnosti zidarja. Pomembno je upoštevati tehnologijo in vse se bo izkazalo.

Velikosti opečnih stolpcev

Opečni stebri

Elementi notranjega okvira nizkogradnje z zunanjimi opečnimi stenami so lahko armirani betonski stebri in opečni stebri. Opečni stebri, razporejeni iz izbrane trdne opeke na rešitev visokih blagovnih znamk. Najmanjši prerez nosilne opečne kolone (slika 1, a) traja 510 x 380 mm.

Velikosti opečnih stolpcev

Gradnja ograj z opečnimi stebri

To dejstvo pojasnimo z enostavnim primerom. Recimo, da ste vlili betonalno podlago pod ogrado z opečnimi stebri, nato pa spoznali in se odločili, da jih okrepite z ojačitvijo. Čas je zamujen, ker ne bo mogoče postaviti okvirja v postavljen beton, ne da bi uničili integriteto "traku".

Velikosti opečnih stolpcev

Velikosti opeke

Standardizacija ligacijskih sistemov in opek na podlagi opeke prispeva k standardizaciji velikosti opeke. Pri zidanih zidovih brez izolacije ali zračnih odprtin dimenzije sten ustrezajo modularnim dimenzijam obrazov opeke in normalizirani debelini zidanih spojev. Pri oblikovanju dimenzij opečnih stebrov, sten in debeline stene se šteje, da je širina vertikalnega zidnega sklepa enaka 10 mm (v praksi 8-12 mm). V tem primeru sta dve opeki, položeni s peko, tvorijo zidarski del, ki je enak dolžini opeke, položene z žlico (120 mm + 10 mm + 120 mm = 250 mm).

Velikosti opečnih stolpcev

Opečne ograje: konstrukcijske značilnosti

Opečni stebri za kamen, lesene, betonske in opečne ograje izgledajo zelo estetsko in spoštljivo. Ti temeljni stebri so zanesljivi, močni, lepi in vzdržljivi za polnjenje velike teže.