Trdnost monolitnih hiš

Betonski 0 Comments

– Kakšna je življenjska doba stanovanjskih stavb, ki so trenutno v gradnji?

Gradnja monolitnih hiš je tehnologija za gradnjo stavb armiranega betona, kar omogoča v precej kratkem času graditi hiše skoraj vseh oblik in višine. Osnova monolitnih hiš so enokomno armirani betonski okvirji. Notranje stene, ki so ločnice med stanovanji, delujejo kot podporne strukture tukaj. Zunanje stene so običajno narejene iz opeke, kar zagotavlja dobro raven zvočne in toplotne izolacije.

Trdnost monolitnih hiš

Kaj je monolitna hiša: pregled prednosti in slabosti

Med mnogimi različnimi metodami gradnje stavb, ki jih je človeštvo izmislilo nad svojo dolgoletno zgodovino, je najbolj dovršen način ustvarjanja trdnih konstrukcij iz armiranega betona. Ne da bi zmanjšali dostojanstvo drugih tehnologij, je treba opozoriti, da zdaj stavbe, postavljene z ojačitveno kletko, napolnjeno z betonom, zasedajo vodilni položaj na trgu nepremičnin. Vendar pa imajo trdne domove prednosti in slabosti. Gre za stavbe, ki so postavljene tako, da betonizirajo beton v poseben opaž, znotraj katerega je nameščena ojačitvena kletka. Rezultat je trdna, brezšivne strukture ali posamezni elementi (temelj, stene, tla).

Trdnost monolitnih hiš

Monolitna okvirna hiša: prednosti in slabosti

Pomembno je vedeti, da je večina pomanjkljivosti pri gradnji okvirne hiše povezana z določenimi značilnostmi betona. Torej, mehanske in fizikalne parametre rešitve, ki jih je treba upoštevati med gradnjo:

Trdnost monolitnih hiš

Značilnosti monolitnih hiš, fotografija

Gradbena tehnologija monolitnih hiš vam omogoča izvajanje različnih arhitekturnih rešitev. Pripravljena koča ali dvorec je močna, trpežna in zanesljiva. Za delo je mogoče uporabiti cenovno ugodne, ekonomične materiale, a kakšna je monolitna hiša v praksi?

Trdnost monolitnih hiš

Značilnosti gradnje okvirnih monolitnih večnadstropnih stavb

Gradnja stanovanjskih stavb se začne z litjem monolitne temelje. Monolit – struktura, ki nastane z vlivanjem betona v predhodno pripravljeno oplaščenje. Preden se začne graditi opaž, je kovinski okvir nameščen tako, da daje steni visoko trdnost.