Tla v zasebni hiši v prvem nadstropju

Ogrevanje 0 Comments
Tla v zasebni hiši v prvem nadstropju

Tla v pritličju zasebne hiše brez kleti

V hišah brez kleti je tla na tleh priljubljena rešitev za vse sobe v pritličju. Tla na tleh – poceni, enostavni in enostavni za izvedbo, ugodno je tudi urediti v kleti, garaži, kopalnici in drugih pomožnih prostorih. Enostavna zasnova, uporaba sodobnih materialov, postavitev v talno ogrevanje (ogrevano tla), omogočajo takšna tla udobno in privlačno v ceni.

Tla v zasebni hiši v prvem nadstropju

Naprava tla v hiši brez kleti

Najpogostejša različica osnovnih naprav za majhne zasebne hiše, kjer ni postavljena podlaga za trak (ni kleti), in tla nastanejo neposredno na razpoložljivih tleh. Torej delajo tam, kjer ni nevarnosti visokega stanja podzemne vode, in relief območja je homogen, leži približno na isti ravni obzorja. Če je zemljišče nameščeno pod velikim nagibom, je vlaga v tleh med letom prekomerna, zato je smiselno, da je klet v prvem nadstropju hiše na razdalji od tal, zaradi česar je ventilacijski prostor med njimi. Značilnosti naprave obeh možnosti v nadstropju v zasebnih hišah bomo obravnavali v tem članku.

Tla v zasebni hiši v prvem nadstropju

Materiali

Sodobna tehnologija se hitro razvija. Gradbena sfera ni stala. Zato lahko trenutni trg gradbenih materialov v Rusiji ponuja kupcem vrsto toplotnoizolacijskih materialov z lastnimi prednostmi in slabostmi.

Tla v zasebni hiši v prvem nadstropju

Dno naprave v hišah brez kleti: na tleh ali nad tlemi? Sheme

V večini primerov je ta rešitev najcenejša, najpreprostejša in najlažja; vendar je treba upoštevati nekatera načela:
• skrbno obrišite peščeni pesek ali drobljen kamen;
• ustrezno skrbi za beton pri doseganju njene konstrukcijske trdnosti;
• izvesti hidroizolacijo in jo povezati s horizontalno izolacijo temeljnih zidov;
• skrbno izolirajte talne in temeljne stene;
• ne zmanjšajte debeline slojev, določenih v projektu.

Tla v zasebni hiši v prvem nadstropju

Kako in kaj izolirati tla v prvem nadstropju

Tako je bilo v vašem domu udobno in udobno, ugodno podnebje je bilo znova, razmišljate o visokokakovostni izolaciji prvega nadstropja. Navsezadnje je treba toploto, ki gre v tla, obnoviti s sežiganjem presežnega goriva. To vključuje prihranke stroškov, ki jih je mogoče shraniti.