Tla iz trdega lesa drugega nadstropja

Gradnja 0 Comments
Tla iz trdega lesa drugega nadstropja

Gradnja lesenih podov med tlemi: podrobna gradbena tehnologija

Pri gradnji zasebnih nizko rast hiše iz lesa, betonskih blokov ali opeke med tlemi najpogosteje postavili lesena tla. Te strukture v primerjavi z alternativnimi betonskimi ploščami imajo več prednosti. Lesena tla ne preobremenijo sten, med montažo ne potrebujejo dvižne opreme. Poleg tega imajo visoko trdnost, vzdržljivost in primerno ceno. Namestitev takih stropov je precej preprosta, tako mnogi domači mojstri to počnejo sami.

Tla iz trdega lesa drugega nadstropja

Kako narediti vmesna trdna tla v hišah opeke in lesa

Pri izgradnji zasebne hiše, ko se notranja prekrivnost lesenih žarkov gradi z lastnimi rokami, je uspeh podjetja v veliki meri odvisen od pravilnosti izbire gradbenega materiala. Palice, ki so hrbtenice celotne konstrukcije, ne zaznajo le svoje lastne teže – pod pritiskom so mase tla, vplivajo na operativne obremenitve.

Tla iz trdega lesa drugega nadstropja

Neodvisna naprava na lesenem nadstropju v drugem nadstropju

Lesene hiše so nekoč uživale v izjemni priljubljenosti, nato pa z razvojem sodobnih gradbenih materialov so bile malo marginalizirane. Toda danes lesene zgradbe ponovno pridobijo svojo nekdanjo slavo. To je posledica dejstva, da je le v leseni hiši atmosfera napolnjena s harmonijo in spokojnostjo. Dokončanje v taki hiši je lahko iz katerega koli materiala. Toda to ni zelo primerno, saj so stene iz hlodov videti bolj privlačne in bolj naravne od barve ali ozadja.

Tla iz trdega lesa drugega nadstropja

Gradimo lesena tla med tlemi, gradbeno tehnologijo

Lesena tla med nadstropji se navadno uporabljajo pri nizki gradnji zasebnih zgradb hiš iz lesa, opeke ali pene blokov. Lesena tla imajo številne prednosti: ne naredijo konstrukcije težje, lahko storijo brez privabljanja težke opreme, imajo zadostno moč in sprejemljivo ceno.

Kako je vmesni strop iz lesa?

Pri gradnji hiše ali koče je potrebna izgradnja zgornjih mej. Lahko so izdelani iz različnih materialov, predvsem – odvisno od tega, iz katere je zgrajena hiša. Vendar pa pogosteje kot ne, gradijo podne pode iz lesa, saj je ta material bolj dostopen in z njim je veliko lažje delati.