Tesnilna masa za železo

Polaganje 0 Comments
Tesnilna masa za železo

Kako izbrati strešno tesnilo za zanesljivo zaščito strehe

Pečat na strehi je ena najpomembnejših faz v gradbeništvu. Polaganje visokokakovostne pokritosti ni dovolj – potrebno je tudi izolirati vse ranljive površine pred vlago. V ta namen so namenjena posebna tesnila za strešne kritine – njihova široka izbira bo pripomogla k oblikovanju katere koli strehe z visoko kakovostjo, zagotovitvijo njene trdnosti, vlage in vzdržljivosti. Tesnilne plasti se nanesejo neposredno na spojke in šive premaza in pod samo streho.

Vrste strešnih tesnil

Tesnjenje strehe je ena izmed vogališč v gradbeništvu. Ni dovolj samo, da bi postavili streho – problematična področja je treba zaščititi pred učinki padavin. To funkcijo opravlja strešna tesnilna masa, široka paleta pa omogoča visoko kakovostno obdelavo vseh premazov.

Tesnilna masa za železo

Tesnilna sredstva za kovinske strehe: vrste in način uporabe

Pomanjkljivosti kovinskih streh so običajno povezane s tesnim povezovanjem posameznih elementov. Toda zaradi uhajanja strehe lahko nastanejo precejšnje težave, ki bodo motile normalne življenjske razmere v hiši in sčasoma lahko gradbena ovojnica postane neuporabna. Na primer, tok kovinske govedorejske strehe lahko povzroči gnitje sistema trsa iz lesa.

Tesnilna masa za železo

Prednosti in slabosti različnih vrst strešnih tesnil

Ni dovolj, da pravilno pokrivamo strešno kritino, prav tako je treba zanesljivo izolirati problematična področja (sklepe, področja lokacije dodatnih elementov) od deževnega in snežnega "čestitka" nebeškega urada. V takšnih delih se uporablja tesnilo za streho – posebna viskozna snov, na osnovi katere je polisulfid in silikonski gumi. Temperaturno območje, pri katerem tesnila ne izgubijo zaščitnih lastnosti, je precej obsežna – od minus 55 ° C do pozitivnih 80 ° C.

Tesnilna masa za železo

Značilnosti materiala

Tesnilna masa je posebna snov viskozne, pastozne in tekoče konsistence, narejena na osnovi silikonskih in polisulfidnih tekočih kavčuka, polimerov. Uporablja se za zagotovitev tesnosti različnih sklepov in sklepov. Snov se nanaša na vijake, zakovice in druge sklepe.