Temelj za stene gaziranega betona

Gradnja 0 Comments
Temelj za stene gaziranega betona

Temelj za notranje predelne stene

Ena od faz gradnje hiše ali katere koli stavbe je gradnja notranjih predelnih sten. Glede na namen so ti elementi narejeni iz lahkih gradbenih materialov, kot so vezane plošče ali peči OSB. Včasih pa notranji prostor zahteva namestitev kapitalskih particij. Za njihovo izdelavo uporabite težje materiale, kot so opeke ali bloki.

Temelj za stene gaziranega betona

Temelj za predelne stene

Arhitekturni projekt zasebne stanovanjske hiše predvideva prisotnost obeh nosilnih sten, na katerih temeljijo tla, in za stene, ki opravljajo funkcije notranjih predelnih sten. Notranji deli, ki delijo notranji prostor v prostore različnih funkcij. Kraj notranjih predelnih sten je edinstven notranji videz hiše.

Kako vliti temelj pod notranje stene?

Gledališče se začne z obešalnikom, hiša pa se začne z osnovo. Odvisno od kakovosti baze, kako dolgo bo življenje hiše. Včasih so stroški gradnje temeljev do 15% celotnih stroškov gradnje. Na ta indikator v veliki meri vplivajo dejavniki, kot so material, iz katerega bodo zgrajene notranje stene stavbe. Konec koncev, če bodo pregrade izdelane iz lahkih materialov – suhih, suhih zidov, vezanega lesa ali iverne plošče – dodatni pritrdilni elementi pod njimi niso potrebni.

Temelj za stene gaziranega betona

RuFundament.ru

Za stavbe z majhnim prostorom in iz lahkih materialov, kot so gazirani betoni ali pene, je primerna stebrasta vrsta temeljev. Zelo enostavno je graditi, traja malo časa in je poceni. Vendar pa je njegova uporaba neustrezna, če ima topografija na gradbišču veliko nepravilnosti ali strmine, tla pa močno močno ali premikajo.

Ali potrebujem podlago za notranje stene?

Namesto temelja za notranje predelne stene lahko uporabite tramove, ki ležijo na nosilnih stenah. Da bi to naredili, je treba v nosilnih stenah narediti nišo, približno 10 cm od tal. Takšna razdalja je zagotovljena tako, da je talna struktura še bolj blizu stene. Če dolžina grede presega 6 m, potem morate sredi nanj namestiti podporni drog, ki ga je treba poglobiti do gostih slojev tal, hkrati pa jo nujno ojačati. Ta zasnova bo dovolj za izdelavo notranjih zidov.