Tehnološko zaporedje slikarskega dela

Tehnologija 0 Comments
Tehnološko zaporedje slikarskega dela

RISANJE ZIDOV IN STROPOV

Najprej je treba površino stene ali stropa očistiti iz umazanije, se znebiti ostankov ozadja in stare barve. Če so stene pod vplivom plesni, jih je treba odpraviti. Za olajšanje teh predhodnih del obstajajo posebne kemikalije.

Tehnološko zaporedje slikarskega dela

Slikarska dela

Standardi gradnje določajo tri vrste barv za kakovost: preprosto, izboljšano in visoko kakovostno ter seznam tehnoloških postopkov, ki jih je treba opraviti tako, da ustrezna barva ustreza sanitarnim, tehničnim ali estetskim zahtevam.

Tehnološko zaporedje slikarskega dela

TEHNOLOGIJA MALARSKIH DEL

Do začetka slikarskega zaključka je treba dokončati vsa montažna in splošna gradbena dela pri gradnji sten, stropov, predelnih sten in streh; ometane opečne stene in spoji talne plošče, predelne stene, kot tudi prehodne točke za sanitarne vodovodne cevi; vgrajena so vrata in mezzanine ter vstavljeni omari; ogrevalni, vodovodni in kanalizacijski sistemi so vgrajeni in preizkušeni na tla; nameščena električna oprema in naprave; očiščene prostore ostankov in ostankov materiala. Izpolnjevanje teh zahtev bo omogočilo izključitev primerov poškodb pobarvanih površin. Slikarsko delo priporočamo, da se praviloma začnejo v zgornjih nadstropjih.

Tehnološko zaporedje slikarskega dela

Inženirsko delo in zamenjava komunikacij.

Delovni program strokovnega modula je bil razvit na podlagi zveznega državnega izobraževalnega standarda za poklice poklicnega poklicnega izobraževanja (v nadaljnjem besedilu: nevladne organizacije) 270802.08 magisterija suhih gradenj.

Tehnološko zaporedje slikarskega dela

Slikarska dela. Obloge in barvanje sten, stropov.

Za izboljšanje oprijema je treba vsak sloj obdelati s premazom. Pri higroskopskih površinah je priporočljiva "dihljiva" – pripravljena za uporabo bela polimerna emulzija. Poraba, odvisno od stopnje absorpcije površine – od 0,07 do 0,1 kg / m2. Delo se izvaja pri temperaturi od +5 do +25 ° C, raztopino nanesemo s čopičem ali valjčkom. Čas sušenja ene plasti je približno 3 ure. Razlika med končnim sušenjem temeljnega sloja in naknadno nanašanjem kita naj bo minimalna – to bo pomagalo preprečiti, da bi se prašni usedel na površino.