Tehnologija ozadij

Polaganje 0 Comments
Tehnologija ozadij

Vsebina članka

Ko se vzame potrebno število kosov ozadij, se pred vsakim nanašanjem vsak kos odrežite z enega roba. Če želite to narediti, razprostite kos ozadij na mizi in, ko ga odrežete s škarjami, ponovno spet spet, tako da je stran, ki je bila obrnjena prva navznoter, zdaj zunaj.

Portal strani

Če je zid pobarvan z emulzijsko barvo, ga ni potrebno napolniti. Emulzijska barva je dober primer. Za ozadje, tesno zataknjene na vrhu sten in v kotih morate narediti plast lepila. Nanos lepila bi moral biti valj ali mlet krtačo. Nosilec za ozadje mora biti v ločenih predelih, saj mora biti lepilo nekoliko suho.

Tehnologija ozadij

Tehnologija tapetiranja

Stojalo za ozadje na stenah z različnimi lepili, katerih sestava je odvisna od vrste ozadja. Površina sten je treba izravnati z mavcem (betonskimi in opečnimi stenami) ali s prekrivanjem lesenih sten s vezanimi ploščami (lesonitna plošča) s skupnim lepljenjem. Vlažnost vseh površin mora biti: lesena <12%, ostalo <8%. Papirne tapete na oplaščenih stenah so zlepljene po predhodnem lepljenju s papirjem (časopisi), ki zagotavlja bolj zanesljiv oprijem (lepljenje) na površino sten. Pri pritrjevanju sten s sintetičnimi ozadji je izključeno delovanje predhodnega lepila s časopisom. Lepila se nanašajo na ozadje iz hrbta in na – stene s krtačo, mehko krtačo, krznenim valjem ali pištolo za brizganje barve. Lepilne plošče previdno zmešamo z mehko krtačo ali krpo.

Tehnologija ozadij

Izdelava ozadij

Če so bile stene predhodno pobarvane z lepilom ali apnom, jih je namočeno, nato pa skrbno očistili stare barve z lopatico in izravnati. Če so bile stene barvane z emulzijsko barvo, ni potrebno predhodno vbrizgavanje osnove, saj je emulzijska barva dobra podlaga.

Build-reference.ru

Proces priprave in lepljenja površin z ozadjem vključuje:
čiščenje površin pred kontaminacijo, raztopino pršila in barvo vodne krede;
predhodno polaganje (plastenje) zgornjega dela sten pod robnikom, v vogalih, okoli oboda vrat in oken;
dimenzijske stene; dajanje paste na ozadje; tapeciranje lepil; lepljenje robnika.