Tehnologija montaže kovin

Gradnja 0 Comments
Tehnologija montaže kovin

Tehnologije za izdelavo kovin

Kovin danes najbolj aktivno uporablja v gradbeništvu in inženiringu. Hkrati je skupna količina kovin, ki potekajo v gradbene potrebe (gradnja različnih objektov, ustvarjanje energije in drugih komunikacij), precej presega število kovinskih delov, ki se uporabljajo v strojništvu. In ni presenetljivo, saj proizvodnja kovinskih konstrukcij omogoča ustvarjanje najpomembnejšega elementa različnih gradbenih objektov – okvirna osnova.

Tehnologija montaže kovin

Značilnosti proizvodnje jeklenih konstrukcij. Elementi predelovalne tehnologije iz kovine.

Kakovost elementov kovinskih konstrukcij je zagotovljena z njihovim izpolnjevanjem v skladu z delovnimi risbami, tehničnimi zahtevami, standardi in Pravilnikom o gradnji in varnem upravljanju dvigal Rosttekhnadzor. Tehnične zahteve se praviloma razvijajo za podobne izdelke. Torej, za izdelavo in sprejem elektromotornih žerjavov splošnega namena z nosilnostjo do 320 ton, obstaja GOST 24378 -80, za portalske žerjave – GOST 11283 -72 itd. Tehnične zahteve določajo zahteve za materiale, proizvodnjo in montažo elementov navedba toleranc za preskusne metode in sprejem končnih izdelkov itd.

Tehnologija montaže kovin

Pereosnastka.ru

Vrste proizvodnje varjenih konstrukcij. Proces zaporednega povezovanja in pritrditev sestavnih delov skupaj s prižemalkami ali sorniki za oblikovanje odpremnega elementa se imenuje sestav. Sestava – ena glavnih operacij pri izdelavi konstrukcij. Sestavljeni modeli so varjeni. V nekaterih primerih se montažne operacije zamenjajo z varjenjem.

Proizvodna tehnologija
kovinske konstrukcije

Kovinska izdelava je visokotehnološki proces,
ki zahteva razpoložljivost sodobne opreme, usposobljeno osebje
in visoko proizvodno kulturo.

Tehnologija montaže kovin

Montaža tehnoloških kovinskih konstrukcij

Varjene kovinske konstrukcije so že dolgo uporabljale v gradbeništvu, inženirstvu, avtomobilski industriji in drugih proizvodnih področjih. Vsako leto proizvodnja varjenih konstrukcij kaže vedno večjo stopnjo razvoja – in razlog je, da so potrošniki razumeli vse prednosti kovinskih konstrukcij, ki jih proizvaja varjenje.