Tehnologija izdelave lesenih oken naredi sami

Kako narediti 0 Comments
Tehnologija izdelave lesenih oken naredi sami

Lesena okna: izdelovanje lastnih rok

PVC okna danes lahko najdemo v skoraj vsakem stanovanju, zasebnem domu. Lastniki jih poskušajo zaščititi pred hrupom, tako da dajejo stanovanju estetski videz. Vendar pa mnogi od njih ne mislijo, da so poleg prednosti teh oken v slabšem položaju. Ne dihajo, kar povzroči učinek tople grede v prostoru. Ta pomanjkljivost nima lesenih oken.

Tehnologija izdelave lesenih oken naredi sami

Kako narediti leseno okno s steklom

Izdelava lesenih oken z dvojnimi stekli z lastnimi rokami je zahteven proces in zahteva veliko truda in časa. Vendar pa bo rezultat ugodil. Prvič, takšna okna popolnoma ohranjajo toploto v prostoru. Drugič, lesena podlaga omogoča zrak, kot pravijo "diha". Tretjič, drevo ima visoko zvočno izolacijo, v kombinaciji z visokokakovostnim steklom vam bo omogočilo skoraj popolno izolacijo pred hrupom v vseh pogojih. Četrti, okolju prijazen material je popolnoma varen. Video:

Tehnologija izdelave lesenih oken naredi sami

Lesene okenske risbe (nadaljevanje)

Pred štirimi leti sem objavil članek »Profili okenskega bloka (lesena steklena plošča)«, kjer sem priložil fotografijo in risbe profilov lesenega okna. V preteklih letih sem prejel več črk, ki me prosijo, da pokažem risbe vogalnih sklepov ali pošljam podrobnejše risbe. Pred tednom dni sem dobil še eno takšno pismo in danes bom poskušal razjasniti stanje s tem preglednim člankom.

Tehnologija izdelave lesenih oken naredi sami

Proizvodnja lesenih oken z okenskim steklom in njihova zamenjava

Lesena okna so bila vedno cenjena in po kratkem zaklopcu so spet vstopili na trg, vendar v novi obliki. Zahvaljujoč sodobnim tehnologijam, so ti modeli pridobili veliko novih pozitivnih lastnosti, med katerimi lahko razlikujemo moč na mehanske strese, odpornost na spremembe v vlažnosti in temperaturi, neprekosljive tehnične lastnosti in le lep estetski videz.

Tehnologija izdelave lesenih oken naredi sami

Kako narediti lesena okna sami

Resnično, želim vas takoj opozoriti, da bi se morali ukvarjati s tovrstnim delom samo, če imate dostop do določene opreme za mizarstvo (ali pa imate vsaj potrebna orodja doma) in tudi znanje za delo z njimi in z lesom.. Če ne, potem v tem primeru ne morete storiti brez sodelovanja profesionalnega tesarja.