Talna ločljivost

Polaganje 0 Comments
Talna ločljivost

Ali se morate strinjati o prenovi tla?

Apartma v 4. nadstropju petiške stavbe je lesen, ob zaporih.
Betonirana betonska tla.
Višina stropa 2,47 m.
Demontirati je treba leseno tla in izdelati estrih debeline 30 mm.
Ni topel tla, brez vlečenega ožičenja, samo estrih, linolej na vrhu.
Vprašanje: Ali je za takšno spremembo potrebno dovoljenje?

Talna ločljivost

Pregled

V novem ali potrebnem velikem remontu je praviloma potrebno odločiti o postavitvi tal in izbiri estriha. Estrih je vmesna plast med podnožjem tal in talne obloge, kompenzira neenakomernost, zagotavlja toplotno in zvočno izolacijo, inženirske komunikacije z maski.

Glavni meni

Pri pripravi projekta prenove sem to vprašanje postavil oblikovalcem. Napenjali so in zahtevali debelino. Ona db biti 27 mm. Ko so slišali to številko, so se nasmehnili in rekli: "Ne razmišljajte o težavah, ne upoštevajte tega." Naslednja je bila nejasnost jezika…

Talna ločljivost

Sprememba načrta tal

Sprememba tlorisa je precej težaven postopek s tehničnega in pravnega vidika. Če na primer spremenite talno oblogo na isto (parket parketa, ploščice do ploščice), potem je to facelift, ki ne zahteva usklajevanja.
Toda v primeru zamenjave linoleja z laminatom ali ploščicami (ali parket na ploščice), je treba pod njo spremeniti celotno talno strukturo, ker je odvisna od vrste tlakov. To je popravilo z obnovo.

Talna ločljivost

Sprememba načrta tal

– Dno estriha prostora (stanovanjski in nestanovitni) je sprememba v oblikovanju. Tako kot, na primer, polaganje na talne ploščice. Določba "O pogojih in postopku reorganizacije in (ali) sanacije" z dne 16. maja 2013 št. 384 se taka dela nanašajo na reorganizacijo prostorov. V skladu s tem dokumentom morajo pridobiti odobritev (dovoljenje) okrajne uprave na lokaciji prostorov. Nato je treba razviti projektno dokumentacijo. Brez koordinacije in projektnega dela na tleh je estrih prepovedan. Osebe, ki so izvedle nepooblaščeno reorganizacijo in (ali) sanacijo prostorov, so odgovorne v skladu z zakonodajnimi akti. Vse posledice nepooblaščenih dejanj se odpravijo na svoje stroške.