Stroški polaganja kabla v tla

Montaža 0 Comments
Stroški polaganja kabla v tla

Polaganje kablov

Ena od vrst prenosov električne energije je kabelske linije. Potrebni so za dobavo električne energije iz vira energije v sistem oskrbe z električno energijo potrošnika. Kabelske linije je mogoče namestiti v tla, instalacijske strukture (pladnji) ali kabelski vod (predori). Danes se kabelske linije široko uporabljajo skupaj z nadzemnih vodov.

Stroški polaganja kabla v tla
Stroški polaganja kabla v tla

Električna dela

Namestitev in vgradnja električnega kabla se praviloma začne s projektom polaganja kablov, preverijo se kabelski koluti, preverja se celovitost izolacije in obloge kablov. Obstajajo naslednji načini polaganja kablov – ročno in mehansko polaganje. Mehanizirana metoda, s pomočjo kablov, zmanjšuje čas namestitve za 30 krat. Načelo kabelske plasti je kopanje jarka z mehanizmom s posebnimi klinastimi noži na vnaprej določeno globino 0,7-1,3 m, in ko se premikate, je položen kabel, ki se odvija od bobna, nameščenega na kabelski plasti. Če je kabel položen pod komunikacijo (tramvaji in železnice, ceste, drugi kabli, cevovodi), potem je na križiščih kabel položen v cevi, da se zaščiti pred različnimi vrstami poškodb.

Polaganje kablov v tleh, jarek

* Vsa električna dela se izvajajo po cenah, navedenih na spletni strani. Minimalni stroški električnega dela je 1000 UAH. Če bodo stroški električnega dela in popravila električarjev nižji od določenega zneska, se plačilo izvede v višini minimalnih stroškov naročanja električnega dela ali 500 UAH.
* V odsotnosti projekta ali druge dokumentacije za popravilo prostorov je možen videz dodatnega dela.
* Pri opravljanju dela, ki ni določena v ceniku, se cena določi na podlagi dogovora ali na podlagi ocene v skladu s projektom.
* Vse cene za električno delo (ožičenje) so označene brez stroškov materiala.

Stroški polaganja kabla v tla

Montaža rova

Namen strokovne izvedbe dela je načrtovanje kabelskih poti tako, da zmanjša stroške in zagotovi visoko stopnjo učinkovitosti, da zaščiti jedro pred korozijo, poškodbami, vibracijami in temperaturnimi nihanji. Kabelska pot mora imeti najmanjšo pot, v kateri se zmanjša število križišč s sosednjimi komunikacijami.