Soočenje četrtine opeke

Polaganje 0 Comments
Soočenje četrtine opeke

V ČETVRTU BRIK

Predelne stene iz opeke v posamezni konstrukciji so zelo razširjene. Brez njih je težko narediti tudi v hišah, zgrajenih iz lesa. V številnih primerih, na primer pri gradnji sanitarij, kotlovnic in drugih podobnih prostorov, so opečne stene preprosto nenadomestljive. So ognjevarni in se ne bojijo vlage, so okolju prijazni, odporni na gnitje, trdijo, ne izgubijo moč pri visokih temperaturah in ne oddajajo škodljivih snovi.

Soočenje četrtine opeke

Četrtletni vzorec opeke

Opeka se uporablja pri gradnji manjših predelnih sten in notranjih sten v peči in kaminu; večplastne stene; za napravo versts (zunanji in notranji) in obrnjenost hiš (panel ali okvir tipa).

Soočenje četrtine opeke

Soočanje s končnimi zidovi na temelju

Za okvirje in sesekljane lesene hiše kot obloge se pogosto uporablja opečni zidaki, izdelani na polovici ali četrtini opeke (slika 55). V tem primeru mora osnova nujno imeti korak za podporo novo postavljenim opečnim zidom. Priporočljivo je, da se v spodnjem nivoju spodnjega dela okvirja lesene stene ali spodnjega roba sesekljane stene v podstrešju naredi polica. Nato se vlaga, ki se nabira na obodu podnožja, ne pušča pod dnom.

Soočenje četrtine opeke

Brickwork: osnove dela

Opeka, ki se v gradbeništvu uporablja že od nekdaj, kar dokazujejo številni zgodovinski viri. Pravzaprav je bil prvi gradbeni modul, to je enoten izdelek, poleg tega pa iz "pašnikovega" materiala, ki je omogočal reševanje številnih konstruktivnih in arhitekturnih problemov. Ampak tudi danes, opeka ni izgubila pomembnosti. Nenehno se razvija, izboljšuje stare lastnosti in pridobiva nove.

Soočenje četrtine opeke

Načelo polaganja robov opeke: tveganja in značilnosti

Opeka je tradicionalni gradbeni material, ki je dolgo časa trdno držal svojega položaja. Takšni bloki so lahko obojestranski in votli. Poleg tega so opeke izdelane iz keramike in silikata. Vse vrste blokov lahko uspešno uporabljamo pri gradnji stanovanjskih objektov in gospodinjskih predmetov, pri čemer uporabljamo standardno polaganje na postelji (najširša in največja ravnina bloka). Toda polaganje opeke na robu (ozek dolg del bloka) v vseh primerih ni sprejemljivo.