Soočanje s tehnologijo granitnih plošč

Debelina 0 Comments
Soočanje s tehnologijo granitnih plošč

Zanesljiva granitna obloga

Danes obloga granita postaja vse bolj priljubljena na področju notranjih in zunanjih dekoracij. Arhitekti in oblikovalci uspešno uporabljajo edinstvene lastnosti materiala, ki ustvarja čudovito notranjost in razkošno zunanjost. Ampak s preprostimi rešitvami za ustvarjanje obrnjenega granita, njegove lastnosti puščajo daleč za vsemi drugimi materiali dekoracije.
Izvirnost, bogata barvna lestvica, edinstvena struktura so vedno priljubljena.

Granitna tehnologija obloge

Uporaba kovinskega ali fiksnega kovinskega ogrodja se uporablja pri obrnitvi nagnjenih in navpičnih površin kamnitih ploščic, katerih debelina je večja od 10 mm. Zelo pogosto se ta tehnika polaganja granita na stenah uporablja pri zaključku na tehnologiji "prezračevana fasada". Ploščo v tem primeru lahko določimo na dva načina:

Granitna tehnologija obloge

Za furniranje zidov z granitnimi ploščami je treba od samega začetka natančno določiti, kako bodo plošče pritrdile na podlago, to je na steno. Običajno se uporablja ena od dveh najbolj priljubljenih možnosti:

Soočanje s tehnologijo granitnih plošč

Domači potrošniki raje iz keramičnih ploščic iz rdeče gline

Soočanje s ploščami sten večnadstropnih stavb je narejeno po stopnicah do višine tal. Vsaka stopnja je nameščena na raztegljivem nosilcu, ki je nato razporejena na strukturne elemente stene, ki jo je treba furnirati, in je ločen od spodnjega sloja za kompenzacijski šiv 5-10 mm širok.

Obrati se začnejo z namestitvijo vogalnih plošč na spodnjem delu ali vogalnih kamnah naslednje podporne vrstice na tleh s skrbnim preverjanjem vodoravnega položaja prve vrstice po ravni. Nadaljnje vrste obloge so pod nadzorom kabla, nivoja in vodila.

Soočanje stene hkrati s polaganjem. V brezkrtačnih stavbah je enota za raztovarjanje nosilca zgoščenih plošč s pregradami in zidanimi zidovi do globine najmanj 250 mm (slika 1).

Soočanje s tehnologijo granitnih plošč

Kako namestiti plošče na fasadi

4. Tehnološki komplet opreme, mehanizacija, ročni stroji, orodja, naprave in oprema za izdelavo del na oblogi s ploščami fasad stanovanjskih, javnih in javnih zgradb. 17