Razpoke v glazuro keramičnih ploščic

Ogrevanje 0 Comments
Razpoke v glazuro keramičnih ploščic

Tlak je čas za pokopališče

Če je harmonija v vašem stanovanju kršila razpoke na keramičnih ploščicah, potem ste na pravem mestu. Blok Stroyremontiruy vam bo povedal, kaj povzroča razpoke in kako prikriti napako, tako da ne poškoduje oči.

Razpoke v glazuro keramičnih ploščic

Ploščica, pokrita z majhnimi razpokami – kaj storiti?

Pred nekaj dnevi sem opazil tanke lase kot razpoke na ploščici. Tukaj sedim in mislim, kaj je to? Ploščica visi točno leto, razpokan izključno nad kopalnico. Stena je konkretna.
Fotografije spodaj.

Vzroki za razpoke

V čem? Če je ploščica tankoslojna, z dobro oprijemljivostjo in rastlino na nekaterih Eunice ali DPS, se bo po sušenju takega "lepila" skrčila in zlomila ploščico, če se bo ploščica s slabim lepljenjem enostavno spustila. Poleg tega pomembno vlogo igrajo tudi spremembe v temperaturi in vlažnosti, vse iz istega razloga, ker imajo lepilo in ploščica različne značilnosti za širitev in krčenje z razlikami. Zato so lepila za talno ogrevanje, za delo na prostem, za sobe z visoko vlažnostjo in bazeni bolj elastična, v nasprotju s tistimi, ki so namenjena za običajne prostore. Pomembno je tudi, da sledite navodilom, ko lebdite na lepilni sestavi, ker v primeru nepravilne mešanice rešitve lepilo izgubi vse lastnosti.

Razpoke v glazuro keramičnih ploščic

Kako obnoviti poškodovane keramične ploščice

Najprej morate odstraniti razpokane ploščice iz obloge. Seveda je treba to narediti zelo previdno: da ne poškodujete sosednjih ploščic in ne poškodujete poškodovanih na še manjših kosih. Če ploščice, ki jo poskušate odstraniti iz stene, ne odstopi, uporabite oster predmet, da očistite vmesne sloje okoli nje, zelo nežno tapnite celotno površino ploščice in ga nato z nožem ali lopatico izpraznite.

Razpoke v glazuro keramičnih ploščic

Če ste uporabnik

Če je ploščica obrezana, je treba odstraniti kos z vlažno krpo iz prahu. Torej morate storiti s krajem cepitve. Potem se razmažemo s plastjo tekočih nohtov ali epoksidnega lepila in nastavimo na mestu. Presežek lepila bo štrlel okoli oboda čipa – jih je treba odstraniti s pomočjo istega krpa. Da bi bili zvesti, se lahko odcepni del pritrdi z lepilnim trakom.