Razmerje betonskih estrihov

Betonski 0 Comments
Razmerje betonskih estrihov

Zakaj je pomembno upoštevati zahtevano razmerje?

Kot tla v hišah in apartmajih države uporabljajo beton za estrih. Gradbeni material izpolnjuje visoke zahteve glede zanesljivosti, trajnosti in enostavnosti namestitve. Vse nepravilnosti in napake na dnu se enostavno odstranijo s konkretno raztopino. Kljub temu so karakteristike trdnosti in trajnost življenjskega premaza določeni s številnimi parametri, kot so skladnost s tehnologijo priprave betonske rešitve, pravilnost izbire razmerij glavnih sestavin in izvedba prelivanja.

Razmerje betonskih estrihov

Betonski estrih za tla: koristni nasveti in triki

Po nizu betona maksimalne jakosti (3-4 tedne) na njej položimo sloj parne zapore iz strešnega materiala. Na parno pregrado postavimo plast izolacije (ekspandiran polistiren ali mineralna volna). Z vrha postavimo hidroizolacijski sloj iz plastične folije. Po tem se izvede betonski estrih z ojačitvijo. Za armiranje se uporablja jeklena mreža 3-5 mm s celico 100 x 100 mm.

Razmerje betonskih estrihov

Betonski proporci za estrih

Razmerje betonskih estrihov

Zdi se, da je tako neškodljiv koncept deleža betona za talne obloge izjemnega pomena, saj je z napačnim razmerjem med materiali mogoče vsa naslednja zaključna dela spremeniti v denar in čas.

Razmerje betonskih estrihov

Delež raztopine talnih estrihov

Na prvi pogled je razmerje betona z estrihom – to je najlažje. Ampak to ni tako, saj so razmerja izredno pomembna pri delu. Če materiala zlijete na napačen način, boste z lahkoto vse ostale vrveže v izgubo denarja in dela. Zato je tla v gradbeništvu dejansko najpomembnejša faza, njegova kakovost pa bo neposredno vplivala na kakovost tal v prihodnosti.

Razmerje betonskih estrihov

Kako je betonska talna obloga: tehnologija dela + recepti gnetenje betona

Če govorimo o resnično zanesljivi in ​​dokazani osnovi za namestitev talnih ogrevalnih in zaključnih premazov, potem je najbolj tradicionalna možnost betonska estriha. Močan, premišljen, izračunan – ga je mogoče položiti na neenakomerno podlago, lahko pa je tudi enostavno izdelan želeni naklon. Pred modernejšimi načini gradnje je veliko prednosti in le nekaj pomanjkljivosti, dostopnih komponent in ne zapletenih proizvodnih tehnik.