Projekti zasebnih hišnih streh

Gradnja 0 Comments
Projekti zasebnih hišnih streh

Lepe strehe zasebnih hiš: fotografije, možnosti oblikovanja, pogledi

Streha zasebne hiše ali koče – prva stvar, ki jo gledamo od zunaj zgradbe. To je vrsta klicne kartice hiše in njenega lastnika. Želite, da streha vaše hiše uživa in uživa gostje ter zavist soseda? Nato vam bo naš izbor fotografij pomagal ne samo določiti zasnovo strehe, temveč tudi, da si boste lahko uživali v razmišljanju predstavljene lepote!

Lepe strešne kritine zasebnih hiš: fotografije, vzorčni primeri

Attic je dobil ime v čast francoskemu arhitektu Francuisu Mansarou, ki je v 17. stoletju prvi predlagal uporabo prostora pod stropom za dnevne sobe. Zato je mansardna streha povezana z arhitekturo francoskih hiš – provincialnih hiš, mediteranskega zakopana in planinskih koč. Zanimivo je, da so v različnih regijah Francije značilne lastne posebne oblike mansardnih streh, pristop k oblikovanju in uporabljeni materiali pa se razlikujejo.

Projekti zasebnih hišnih streh

Gradnja strehe zasebne hiše. Projekti

Strehe zasebnih hiš so razdeljene v več različnih kategorij, odvisno od oblike, strukturnih elementov, kompleksnosti naprave in drugih stvari. Pri izbiri vrste strehe med gradnjo stavbe je treba upoštevati številne dejavnike: količino padavin na določenem območju, strukturno trdnost, obremenitev z vetrom, gradnjo bivalnih prostorov na podstrešju itd.

Projekti zasebnih hišnih streh

Streha za zasebno hišo. Vrste streh po načrtih

Med celotno življenjsko dobo strehe bi morali zaščititi dom pred dežjem, snegom, vetrom, žgočimi žarki sonca in zimskim zmrzovanjem, hkrati pa vzdrževati toplino in udobje v hiši. Le zadostno načrtovano streho za zasebno hišo bo obvladovalo naloge. Vrste streh pri oblikovanju vključujejo veliko različnih možnosti za ureditev, pri čemer mora vsaka upoštevati vse arhitekturne nianse stanovanj in biti pomembna v določenem podnebnem območju.

Projekti zasebnih hišnih streh

Projekti streh zasebnih hiš: glavne možnosti

Treba je takoj opozoriti na dejstvo, da visokokakovostna zasnova strehe omogoča, da zgradbe, kot so hiše ali vile, dajejo izvirni videz in predstavljajo najbolj drzne ideje oblikovanja.