Priprava gramozne baze

Tehnologija 0 Comments
Priprava gramozne baze

Priprava asfaltnih in gramoznih podlag

Asfaltna baza. Postopki polaganja in zbijanja asfaltnih betonskih zmesi so zadnji pri oblikovanju strukture asfaltnega betona. Kakovost njihovega izvajanja v veliki meri določa zanesljivost in vzdržljivost asfaltnega betonskega tlaka.

Priprava gramozne baze

Priprava fundacije

Pri pripravi za izgradnjo dna vozišča odstranite zgornji sloj zemlje z buldožerjem, nato pa podstavek ojačajte z vibracijskim valjem iz tal. Podnožje je lahko peščeno, drobljen kamen, drobljen kamen-peščen, cementni beton, lahko pa je tudi iz črnih ruševin in mešanic, ojačanih z astringenti. Ta ali tista vrsta fundacije ima svoje prednosti in slabosti glede učinkovitosti in stroškov kapitala. Osnovni sloj peska služi zmanjšanju obremenitve zemeljskega dna od gibanja strojev, kopiči vlago in izvaja drenažne funkcije na glinenih tleh. Kompaktiranje peskovnega podstavka izvajajo valji z maso 5-6 ton, vibracijski kompaktorji ali pnevmatski valji. Na napravi peščene podlage, da bi se vlivala v pesek, je zalivana.

Zakonodajna osnova Ruske federacije

razdelitev zagozdenih ruševin (razklintsovka dva, trikrat) z zbijanjem vsake frakcije. Za baze je dovoljena razklintsovka za enkratno uporabo. Pri uporabi drobljenega kamna sedimentnih kamnin razreda z močjo manj kot 600 lahko napravo uporabimo v eni fazi.

Priprava gramozne baze

Priprava za drobljen kamen temelj

Seveda ima vsaka od teh vrst prednosti in slabosti. Da bi bila priprava blazine pravilna, je treba upoštevati število nadstropij v hiši, vrsto tal, raven podtalnice, podnebje v regiji, zgradbe, gradbene materiale, ki se uporabljajo pri gradnji stavbe, in tako naprej.

Priprava gramozne baze

Povezani članki

Pri gradnji podvozja sta še posebej pomembni dve glavni stvari – materiali in tehnologija tesnjenja. Če se spomnimo osnov TOC-a (tehnologije za organizacijo izgradnje ceste), ki se poučuje za vse specialitete v cestnem prometu, potem obstajajo številne zahteve in priporočila, ki so sčasoma prezrte ali preprosto pozabljene. Za tiste, ki iščejo načine za izgradnjo trdnega in trajnega makadamskega premaza, bi radi dali nekaj opomb na to temo.