Prefab trak temelj blokov fbs

Betonski 0 Comments
Prefab trak temelj blokov fbs

Priprava fundacije

Oznake prihodnjega jarka ali jarek na podlagi načrtovanih dimenzij so označene na tleh z vogalnimi kljukicami, na katerih je povezana vrvica. Pegli kladivo na središču kleti za 0,5-1,0 m.

Prefab trak temelj blokov fbs

Temelj blokov FBS z lastnimi rokami: naprava, faze dela in nianse konstrukcije

Ko se ideja rodi, da zgradite svojo lastno rusko kopel, potem vsakdo želi, da se čim prej uresniči. In pravzaprav ni smiselno iti na najtežje načine – obstajajo posebne gradbene tehnologije in metode, ki vam omogočajo, da prihranite ne le čas, ampak tudi denar. In med temi – visokokakovostno in ne draga montažna osnova PBS – z lastnimi rokami, je zgrajena veliko hitreje kot katera koli druga podlaga.

Prefab trak temelj blokov fbs

Temelj blokov PBS: tehnološke naprave trpežne osnove

Stroški malte za izlivanje monolitne podlage se nekoliko razlikujejo od cene končnih ojačanih blokov z oznako FBS. Ekonomske prednosti se kažejo v opuščanju gradnje opažev in zamudni napravi armaturne kletke. Lastniki, ki so se odločili za izgradnjo temeljev blokov FBS, samodejno odpravlja potrebo po čakanju na ugodno vreme. Nimamo razloga, da bi odlagali gradnjo sten v obdobju, ki je enako obdobju trdnosti litega raztopine. Še več, ekonomična varianta baze ni v nobeni meri slabša od monolitnega traku v moči, če so bili tehnološki predpisi strogo upoštevani.

Prefab trak temelj blokov fbs

Naprava na tračni podlagi blokov

To so gradbeni elementi, ki tvorijo temeljno gradnjo. Najbolj priljubljeni betonski bloki so FBS, proizvedeni v tovarni betonskih izdelkov, ki zagotavlja skladnost z zahtevami za visoko kakovostne proizvode: natančno razmerje med deležmi sestavin mešanice, ojačanje, prelivanje visokokakovostnega betona in nadaljnje vibropresiranje za največjo gostoto, paro v posebnih komorah in končno utrjevanje betona.

Prefab trak temelj blokov fbs

Temelj blokov FBS storite sami

Glavna pomanjkljivost: ni monolitna, ker je ni mogoče postaviti povsod in ne vedno. Običajno obstajajo predhodni trakovi iz blokov na suhih, ki niso nagnjeni k izkrvavitvi tal. Pri drugih pogojih je potreben izračun in strokovnjak je boljši.