Porcelan ploščice na kuhinjski steni

Tehnologija 0 Comments
Porcelan ploščice na kuhinjski steni

Porcelava ploščice v kuhinji

Proizvodna tehnologija porcelanskega lončenja je podobna postopku izdelave keramičnih ploščic. Če proizvodnja keramičnih ploščic zahteva eno vrsto gline, se za izdelavo porcelanskega lončenja uporabljajo dve vrsti gline z različnimi lastnostmi. Poleg gline vsebuje kremenov pesek in silikat.

Porcelan ploščice na kuhinjski steni

Ploščice v kuhinji: keramika ali keramične ploščice?

Porcelan ploščice na kuhinjski steni

Ponavadi je sprejeto, da so keramične ploščice oblikovane za dokončanje kuhinjskega prostora. Toda v zadnjem času je porcelanska lončarija prišla v modo, ki presenetljivo posnema najbolj zapletene in privlačne površine naravnega izvora. Neutrudna domišljija najbolj obetavnih oblikovalcev in najsodobnejše sodobne tehnologije omogočajo ustvarjanje bizarnih kombinacij ne samo naravnih oblik in barv, temveč tudi tistih, ki v naravi preprosto ne obstajajo v svetu.

Barvna paleta – ključ do uspeha pri oblikovanju kuhinje

Oblika in notranjost kuhinje v našem času morata organsko združiti dva pomembna dejavnika – estetiko in udobje. V katerem koli domu je kuhinja kraj, kjer pravi čas preživi čista ženska, čuvaj ognjišča. In družina je z veseljem zbrala tukaj. Konec koncev, v kuhinji lahko jedo, pije čaj in razpravlja o vseh dogodkih v dnevu. Vsaka gospodinja sanja o popolni kuhinji. Najresnejše zahteve so za delovne površine in stene okrog njih, na primer predpasnik za kuhinjo. Kot smo že omenili, je izredno pomembno, da so izbrani materiali zanesljivi, praktični in hkrati prosim oči in dušo.

Porcelan ploščice na kuhinjski steni

Kuhinja predpasnik

Eleganten predpasnik na hostese hiše ne ščiti samo oblek iz naključnih madežev, temveč tudi okrasi in daje podobi posebnemu željam. Ploščica za kuhinjo predpasnik opravlja tudi dve funkciji: ščiti pred onesnaženjem, vodo in mastnimi brizgami in služi kot svetel dekorativni element pri oblikovanju prostora.

Porcelan ploščice na kuhinjski steni

Zaključni materiali

Specifičnost kuhinje narekuje njene zahteve za dodelavo materialov, ploščice iz Italije pa se popolnoma ujemajo z njimi. Seveda to ni razlog, da pozabimo na estetiko, italijanski dizajn pa je vedno na vrhu.