Polnjenje baze pod hišo

Oblikovanje 0 Comments

Temelji opravljajte z lastnimi rokami

Samosaljevanje temeljev za hišo ne pomeni nobenih težav, tudi tisti, ki se nikoli niso srečali s konstrukcijo, so to uspeli rešiti. Če želite to narediti, je dovolj, da opazujete vrstni red in zaporedje vseh faz določanja fundacije, o čemer bomo razpravljali v tem članku.

Polnjenje baze pod hišo

Kako vliti temelje pod hišo z lastnimi rokami – tehnika + video

V posameznih stanovanjskih zgradbah so najpogostejši temelji trakov, saj idealno opravljajo svoje naloge na skoraj vseh vrstah tal, niso preveč zapleteni za samolepenje in so prav tako relativno poceni. Še ena pogosta vrsta je zbirke, ki se uporabljajo na mobilnih tleh. In prva faza urejanja takšnih temeljev bo natančen izračun potrebne količine gradbenega materiala, njihov nakup in dostava na gradbišče. Smotrno je, da takoj kupite celoten obseg gradbenih materialov, tako da jih ne boste motili z dodatnimi nakupi med delom in imate čas za dokončanje celotnega dela v eni topli sezoni.

Polnjenje baze pod hišo

Vsebina članka

Za oblikovanje boljše betonske mešanice je potrebno z dodatnim tampanjem betonske mešanice z globokim vibratorjem. Namen njene uporabe je, da odstranjuje majhne votline (mehurčke) v betonu, ki je ostal brez napolnjenosti. Takšne votline lahko povzročijo zelo žalostne posledice do uničenja temeljev pod vplivom nenadnih temperaturnih sprememb. V odsotnosti globokega vibratorja lahko uporabite druga gradbena orodja, kot je rake. Končno dejanje, ko izlivamo tračno podlago pod hišo, izravnava površino temeljev, na primer z uporabo konvencionalne konstrukcijske lopaticice.

Polnjenje baze pod hišo

testFoundation doma

Začetek gradnje hiše, večina ljudi razume, da morate začeti iz fundacije. Kako vliti temelje za hišo, ne vedo vse. Poskusili bomo upoštevati celoten obseg gradbenih del in aktivnosti, ki so vključene v ta proces.

Polnjenje baze pod hišo

Kako zapolniti temelje za hišo

Na izbranem mestu pazljivo označite pod jarkom ali jamo. Naredite to z navadnimi klinčki in vrvi. Nadaljni jarki, s globino jame, morajo biti vedno pod ravni zimskega zamrzovanja tal v teh krajih.