Polaganje tuljave v jeseni

Polaganje 0 Comments
Polaganje tuljave v jeseni

Polaganje travnatega travnika in nege

Ustvarjanje sejalnice na mestu – zasedba je dolga in dolgotrajna. Posejana semena neenakomerno kalijo, pogosto se pojavijo plešasti madeži, ki jih je treba "zamenjati" z novimi nasadi. Za mlado travno travo je potrebno pogosto zalivanje, redno zatiranje škodljivcev in plevela. Samo v 1,5-2 letih bo setev travnik končal videz. In ali bo izgledalo kot parterny travnik blizu angleškega gradu ali običajne "divje" trate, ni znano. V veliki meri je odvisno od spretnosti vrtnarja.

Ali je mogoče pozno jesen postaviti trate?

Da, seveda bo trate potrebovalo malo več časa za ukoreninjenje, vendar pa boste imeli veliko manj razlogov, da hodite po njej, zato boste manj škodovali trati. Ker v tem obdobju ni potrebno vodo, rezanje ali krmo.

Polaganje tuljave v jeseni

Kaj je trava?

Včasih se zgodi, da se gradbena dela končajo šele v jeseni. Kako biti v tem primeru: odložite ureditev mesta do spomladi ali pa to storite takoj? Verjamemo, da je polaganje trate v pozni jeseni ne samo možno, ampak celo zaželeno. Konec poletja se vsi metabolni procesi v naravi upočasnjujejo, traba raste počasneje. Korenine travne trave imajo vse možnosti, da se uspešno rešijo brez travmatičnih dejavnikov v obliki vročega vremena, žgočega sonca. In spomladi, takoj ko se segrejejo prvi žarki, bo začela rasti trava.

Polaganje tuljave v jeseni

Enostavni načini za postavitev trate

Obstaja stara anekdota, kjer se britanski gospodar vpraša o skrivnostih naraščajočih odličnih angleških travnikov. Na katerega odgovori: "Ni težav – travo je treba nenehno rezati in zalivati. In narediti to vsaj dvesto let. " Morda je resnica skrita v šali. Trajalo bo dolga dela in pozornost, da bi trate gojili s travo najboljše dolžine in mehkosti. Zdaj pa obstaja način, da se v naravi hitro poskrbi za počitek. Eden je le, da kupite trate, polaganje in oskrbo, za katere lahko vsakdo.

Polaganje tuljave v jeseni

Rolling turf

Nedvomna prednost valjaste trate nad setvijo je v hitrih rezultatih. Podjetje Lawn Zone ponuja svoje storitve za polaganje valjanih trate. Naši strokovnjaki bodo opravili delo na polaganju vrta na ključ.