Polaganje tlakovcev na pobočju

Polaganje 0 Comments
Polaganje tlakovcev na pobočju

Pogosto zastavljena vprašanja

Ko se ustvari projekt za izgradnjo hišnega in krajinskega oblikovanja, se predvsem upošteva relief območja. Odvisno od tega, kje je hiša, podaljšek, gazebo, bazen ali ribnik, igrišče itd. Ko bodo uresničili vsi zamišljeni predmeti, jih bodo povezali z vrtnimi potmi iz tlakovcev. Z majhnimi nepravilnostmi, jamami in mulci je enostavno obvladovati površino. Kaj pa, če se mesto nahaja na pobočju? Razumeli bomo, kakšne so odstopanja in kako jih položiti na tla.

Drugi materiali na temo: Tehnologija

Pripravljalna faza je najpomembnejša. Na podlagi kakovosti je odvisno od življenja pločnika kot celote. Po izkopu profila pod pločnikom se zdrobljeni kamen zlije in stisne s plastjo 10-15 cm. Priporočeno je, da se geotekstil na ruševinah – geomrežju ali geomatu. Ta material bo preprečil, da bi pes peskal v ruševine in uničil osnovo.

Polaganje tlakovcev na pobočju

Pogovorimo se o glavnih napakah pri izbiri in polaganju tlakovcev

Pomembna značilnost krajine, ki meji na stanovanjsko hišo, je relief. Določa lokacijo gazeba, poletne hiše, umetnega ribnika, cvetličnega vrta, vrta ali igrišča.

Polaganje tlakovcev na pobočju

Plot na pobočju, kako rešiti svoje težave

"Pločnik" ima največji raznolikost styling-je pravokotne ploščice, največkrat je njegova velikost 100×200. Najpogosteje so takšne ploščice postavljene v "brickwork", "stolpec", "travo". Te metode stylinga so dovolj preproste, da se lahko izvajajo neodvisno in ta rešitev je kot nalašč za skladbe.

Polaganje tlakovcev na pobočju

Sam gospodar: polaganje tlakovcev in FEMy

Ko ste se odločili za ploščico: barva, velikost, obliko – preverili ste jo za vzdržljivost (na primer, potegnite ploščico na rezervoarju), lahko nadaljujete do prve faze namestitve.
To upošteva teren, primarnost predmetov in prihodnje poti do njih. Na tej stopnji je pomembno delovati skupaj s strokovnjakom, da se zaščitite pred amaterskimi napakami. Če ima lokacija težek teren, potem po dampingu (izravnavanjem) strokovnjaki ne priporočajo nadaljnjih gradbenih del za 2-3 mesece. V tem obdobju je naravno skrčenje kamnin. Za večji učinek lahko uporabite težko opremo.