Polaganje talne plošče na estrihu

Namestitev 0 Comments
Polaganje talne plošče na estrihu

Tehnologija priprave osnove za parket

Priporočamo to možnost polaganja, ne pa tudi na spenjalniku. Po pripravi in ​​polnjenju grobe podlage na tleh lepimo kvadratke vezanega lesa, odpornega proti vlagi, velikosti približno 500 x 500 mm. Kvadratov je treba razporediti, tj. vogali štirih kvadratov se ne smejo povezati v eni točki. Med listi vezanega lesa za linearno kompresijsko širjenje pustimo tehnološki razmik 2-3 mm. Med vezanimi ploščami in steno so med luknjami 7-8 mm levo – pritrdite jih z distančnimi klini. Klini odstranimo šele po zaključku polaganja talne plošče in zapolnimo vrzel s peno. Po polaganju vezanega lesa moramo brusiti. Če ste uporabili strojno opremo za pritrditev vezanega lesa, se prepričajte, da so vdihnjeni 2-3 mm pod površino, sicer lahko poškodujete brusilni kolut. Uporabite lepilo na poliranem in brez prahu vezanega lesa in položite talno desko.

Polaganje talne plošče na estrihu

Korak-po-korak tehnologija za polaganje parketa in parketa na betonskem estrihu

Polaganje parketa na betonskem estrihu se izvaja na več načinov: z ali brez vezanega substrata. Preden nadaljujete s postopkom namestitve, morate ugotoviti, kakšne so razlike med njimi, in v tem primeru ne morete storiti brez plasti iz vezanega lesa. Če ste pravilno sledili celotnemu algoritmu za namestitev, boste na koncu dobili trajno, stabilno in trajno prevleko.

Polaganje talne plošče na estrihu

Faze polaganja parketa na betonskem estrihu

Parketna tla upravičeno štejejo za eno najbolj priljubljenih vrst talnih oblog: odlično izgledajo na vseh notranjih fotografijah in se odlično prilegajo v številne slogovne rešitve, so odporne proti zunanjim vplivom, z ustreznim negovanjem pa lahko letijo brez težav. Postopek polaganja parketa (kos in parket) zahteva posebne veščine, brez katerih je rezultat kakovosti nemogoč. Najpogosteje je v pogojih mestnega polaganja parketa na betonskem spojlerju potrebno.

Polaganje talne plošče na estrihu

Blog: Parketna dela

Pred prašenjem površine estriha je treba izprazniti. Premazni premaz ali drug premazni premaz bo končno odstranil površino dlake in ustvaril prvo parno pregrado. Primer je valj, od vogala do izhoda.