Polaganje ploščic na talne gretje

Ogrevanje 0 Comments

Električno ogrevanje pod tlakom – kabel za polaganje tehnologije in ogrevalne podlage

Po mnenju uporabnikov, mnogi raje namestijo električno talno ogrevanje pod ploščico. Rešitev se lahko šteje za pravilno, saj je električna tla dobro kompatibilna z večino vrst talnih oblog in še zlasti pod keramičnimi ploščicami, porcelanskimi ploščicami, naravnim kamnom.

Polaganje ploščic na talne gretje

Polaganje pod talno gretje

Skupen problem kopalnice je glivica pod silikonsko preprogo ali preprosto mrzlo dno. Obe nista najbolj prijetni vidik vašega vsakdanjega življenja. Po sanitarnih standardih so v kopalnici na splošno prepovedane talne preproge, še posebej, če govorimo o javnih kopalnicah (na primer v hotelskih sobah ali v tuših na bazenih). Ko stopite na hladno ploščico po kontrastnem tušu, je nevarno za zdravje, in to je samo neprijeten: zaradi temperaturne razlike, lahko vsaj prideš s tedenskim mrazom.

Polaganje ploščic na talne gretje

Vgradnja ogrevanih tal z lastnimi rokami

Da bi pripravili vzorec za polaganje v splošni risbi prostora, prečkamo področja, na katerih bodo postavljeni sanitarni elementi in fiksno pohištvo (omare, omare, pralni stroj). Na diagramu označujemo dimenzije prostega prostora. Ne pozabite na alineje iz sten in pohištva po celotnem obodu (min 5 cm) in med vrvmi kablov (5-10 cm). Stopnja polaganja je izračunana kot razmerje med površino polaganja in dolžino kabla. Izberite prostor za termostat in ga napolnite z močjo.

Polaganje ploščic na talne gretje

Tehnologija, ki postavlja toplo dno pod ploščico – 10 korakov do uspeha

Poleg tega je udobje termomata, da je za izračun materiala potrebno izračunati le površino prostora in na podlagi tega parametra izbrati valj ustrezne velikosti.

Polaganje ploščic na talne gretje

Polaganje talnega ogrevanja pod ploščicami: tehnologija za samonastavitev sistema

Pri načrtovanju popravil v hiši ne bi smeli razmišljati samo o oblikovanju elegantne in moderne notranjosti, temveč tudi o tem, kako zagotoviti udobne življenjske razmere. Eden od teh načinov – polaganje toplega dna pod ploščico. Razmislite o tem, kako čim preprosto opraviti vse potrebno delo in kaj naj poiščete v postopku samonastavitve.