Polaganje ploščic na neravnih stenah

Polaganje 0 Comments
Polaganje ploščic na neravnih stenah

Polaganje ploščic na neenakomeren zid: lastnosti in odtenki

Vprašanje polaganja ploščic na neenakomerni površini sten skrbi skoraj vsakdo, ki se spopada z popravilom kopalnice ali kuhinje v njihovem domu. Pogosto na stenah ostajajo pritok betona, izboklin, votlini, vzrok takih napak pa je uničenje osnovnega materiala ali prisotnost stare raztopine na površini. Razumeli bomo, kaj storiti v tem primeru.

Polaganje ploščic na neravnih stenah

Postopek polaganja ploščic na neenakomerno steno

Da bi olajšali delovni proces in dobili zajamčeno ravno površino, je bolje najprej odstraniti vse kapljice na letalu.

Polaganje ploščic na neravnih stenah

Polaganje ploščic na neenakomerno steno – posebna tehnologija polaganja

Polaganje ploščic na neenakomerno steno ni najboljša rešitev. Zakaj Kot je znano, je ploščica položena na plast lepila, če na enakomerno steno nanese enakomeren sloj lepila, potem je vse, kar ostaja, pritrditi ploščico in to je to, vse je veliko težje z neenakomerno steno. Vsaka ploščica mora izbrati lastno debelino lepilnega sloja in dodatno nadgraditi ploščico, da pogosto odstranjujejo presežne materiale. Vsa ta dejanja zahtevajo veliko časa in truda. Zato, da postavite ploščice na neenakomerno steno z visoko kakovostjo, lahko le s tem, da v svojo potrpežljivost in natančnost postavite.

Polaganje ploščic na neravnih stenah

Ali je mogoče postaviti ploščice na neenakomerne stene?

Popravilo kopalnice in stranišča se začne z izbiro gradbenega materiala za dodelavo. In seveda so keramične ploščice najbolj primerne za ta namen. In ker je popravila pogosto treba opraviti neodvisno, je bolje vedeti vnaprej o težavah, ki so se pojavile med delovnim procesom. Eden od teh neprijetnih trenutkov je polaganje ploščic na neravnih stenah.

Postavitev ploščic na neenakomerno steno.

Polaganje ploščic na neenakomerno steno je mogoče z minimalnimi stroški. Najprej morate pripraviti površino. V ta namen morate iz stene odstraniti star mavec ali odstraniti staro barvo in kiti, če govorimo o površini mavčne plošče. V tem primeru je potrebno delo opraviti z vsemi skrbmi, saj je dobro, kako očistite površino, odvisno od trdnosti oprijema ploščice do stene.