Polaganje laminatov na neravnih tleh

Polaganje 0 Comments
Polaganje laminatov na neravnih tleh

Vse o polaganju laminata na neravnih tleh

Vsakdo želi hitro opraviti popravila v domu. Izjema ni ureditev tal. Vendar pa ne bi smeli takoj začeti polaganja laminata, ki ste ga kupili, ker morate najprej dati čas, da se prilagodite. Nič manj pomembnega je stanje osnovnega spola, saj lahko nepravilnosti, ki lahko pokvari celotno končno sliko. Kako pravilno položiti laminat na neenakomerno tla?

Polaganje laminatov na neravnih tleh

Neenakomeren tlak in laminat

Pozdravljeni, bil je valovito leseno tla, na katerem sem si želel postaviti laminat, potem ko sem imel hrapavke, se je izkazalo, da na fotografiji (za lestvico – na fotografiji s pločevinami ima luknja pod levilom na globini okoli 3,5 mm), kot si mislite, precej ravna za laminat?
Vezane plošče niso možne – vrata se ne bodo odprla. Obstaja misel, da zapolnite vdolbine z nekaj podobnega lepilom in ravnijo z lopatico. Na splošno kaj praviš?

Polaganje laminatov na neravnih tleh

Polaganje laminata na neravnih tleh

Neenakomerna podlaga – ena izmed najpogostejših težav pri namestitvi laminata. Polaganje laminata na neenakomernem tleh z lastnimi rokami je možno, vendar obstaja veliko število različnih odtenkov, ki jih je treba med postopkom namestitve upoštevati. Da in ne bi smeli računati na pozitiven rezultat – sčasoma se med aktivnim delovanjem takšna pokritost deformira in posledično bo zahtevala njegovo razstavljanje. Ker je bolje, da ne poskušajte usoditi in poskrbeti za poravnavo tal. Povedali vam bomo, kako pravilno namestiti laminat z lastnimi rokami, ki imajo neenakomerno površino v prostoru.

Polaganje laminatov na neravnih tleh

Iščemo načine za uskladitev neenakomernega tla za polaganje laminata

Edina težava, ki jo lahko naletite pri nameščanju tega materiala, je neravna talna površina. Konec koncev, laminat tla se nanaša na vrsto tla, ki zahteva zelo gladko podlago za polaganje.

Polaganje laminatov na neravnih tleh

Tehnologija polaganja laminata na neravnih tleh

Eden od najbolj priljubljenih težav pri nameščanju laminatnega premaza je prisotnost neenakomerne površine. Polaganje laminata na neenakomerno tleh poteka, če so vse nepravilnosti odpravljene vnaprej. To je zahtevan trenutek, ga ni mogoče prezreti.