Petstopenjske stavbe

Gradnja 0 Comments

Kompleksna urbana politika in gradnja mesta Moskva

Epoha množične gradnje tipičnih stanovanj se je začela s prvim sekretarjem Centralnega komiteja CPSU Nikiti Hruščov. V Moskvi so bile hiše Hruščovove gradnje zgrajene do leta 1972, v Moskvi in ​​v številnih regijah države do sredine osemdesetih let. Ljudje teh hiš so začeli imenovati "Hruščov". Sprva so bili zgrajeni iz opeke in po šestdesetih letih so pospešili in znatno zmanjšali stroške procesa – iz armiranobetonskih plošč.

Petstopenjske stavbe

Zadnje novice

Zakon je povzročil sporne pripombe, ga kritiziral in Odbor za stanovanjsko politiko ter stanovanjske in komunalne storitve Državne dume. Po mnenju vodje odbora, Galina Khovanskaya, številne določbe predloga zakona v nasprotju z ustavo in odvzema Muscovites pravice do sodnega varstva.

Glej tudi

Ne spadajo v "porušene" serije in imajo večjo življenjsko dobo v primerjavi s ploščo Hruščov. Na podlagi serije so bile pozneje izdelane številne poznejše spremembe z indeksom 1-447S, ki so že bili pripisani hišam v Brezhnevu.

Petstopenjske stavbe

Rušenje petih zgodovinskih stavb v Moskvi leta 2018: najnovejše novice, strokovne pripombe

Kaj pyatietazhki poravnajo v letih 2018-2020? Zakaj porušiti pet zgodbo? Kje bodo dobili nove stanovanja? Kaj se bo zgodilo s čakalnim seznamom in imetniki hipotek? Komsomolskaya Pravda se je v enem delu zbrala vse novice o prenovitvenem programu porušenih hiš za prebivalce Moskve. Iz naših člankov se lahko seznanite z načrti mestnih oblasti, osnovnimi jamstvi za Muscovite in časom rušenja petiške zgradbe.

Petstopenjske stavbe

Glavni arhitekt Moskve je o sramotnih petih zgodbi

Investitor si lahko zasluži samo, če je na mestu petnajstne stavbe zgrajena devetnadstropna stavba – del stanovanja je treba dati prebivalcem uničenega Hruščova, drugi del pa se lahko proda. Vendar pa na nekaterih območjih obstajajo omejitve glede števila nadstropij hiš. Poleg tega lahko v skladu z zakonom šele po odobritvi vseh najemnikov odločitev o rekonstrukciji. Spletna stran "Segodnya" ugotovila, kaj čaka najemnikov zastarelih pet-zgodba stavbe v Ukrajini.