Pena betonska notranjost

Gradnja 0 Comments
Pena betonska notranjost

Notranje predelne stene iz pene blokov: njihove prednosti in korak po korak namestitveni načrt

Do nedavnega so se običajno uporabljale običajne opeke ali mavčne plošče (dvotometni list mavca, napolnjenega s kartonom) za namestitev predelnih sten. Toda opeka je pretežek gradbeni material in njegova dostava v visoke stavbe brez tovornega dvigala je težavna. Drywall nima velike moči in dobre zvočne izolacije.

Pena betonska notranjost

Pena blok 600x250x75

Eden od najhitrejših in najbolj proračunskih načinov za izgradnjo notranje pregrade v hiši je gradnja particije iz pene. Zahvaljujoč uporabi tega gradiva je mogoče opravljati delo ne samo v novih stavbah, temveč tudi v domovih, ki so že v uporabi.

Pena betonska notranjost

Bloki. Predelne stene. Brick

Tudi preprosto preurejanje stanovanja traja veliko časa in truda – raznovrstni gradbeni materiali ne samo odpirajo veliko priložnosti za uresničitev najbolj drznih oblikovalskih rešitev, temveč tudi težavno nalogo izbire najboljših in najtrajnejših.

Pena betonska notranjost

Notranje predelne stene iz pene

Pena beton se imenuje tekoča oblika, ki ni imela časa utrjevati po mešanju peska, cementa in vode. Pena beton se vlije bodisi v kalupe za oblikovanje ali rezanje, da dobi blok pene, ali pa se vlije v stalno oplato za izolacijo stene. Torej še vedno peno penoizoly. Sestavine v proizvodnji pena betona so cement, pesek – in to je vse pomešano z vodo v generatorju pene z dodatkom frotirja (podobno gospodinjskemu milu). Pod pritiskom se iz mešalnega bunkerja "iztisne" kisla smetana, ki se vlije v kalupe, razdeljene na odseke kovinskih plošč, obdelanih z rabljenim motornim oljem, da se med razstavljanjem te oblike izlije pena iz plesni – ta blok pene se imenuje oblikovan ali oblikovan (vse to je mogoče videti na video spodaj).

Pena betonska notranjost

Kako narediti notranjo pregrado pene?

V procesu izgradnje nove hiše ali prenove rabljenega ohišja so predelne stene iz pene. Zidarska tehnologija je na voljo tudi za začetnike, če jo preizkusite korak za korakom, se potopite v vse nianse, si podrobneje ogledate pene beton in njegove lastnosti.