Paul v šoli telovadnice

Zasnova 0 Comments

Dno tla

Paluba za šport je izdelana iz lesa iz mehkega lesa, nameščenega na robu krovnega načina polaganja. Ta zasnova je primerna za montažo tla športnih in telovadnic, prizorov in drugih nadstropij, izpostavljenih visokim statičnim in dinamičnim obremenitvam. Kljub veliki debelini so takšna tla dobro zategnjena in brez uporabe posebnih naprav. V napravi takega tal je zelo pomembna kakovost lesa, njena vlaga in geometrija lesa.

Paul v šoli telovadnice

Lesena tla v telovadnici

Učinkovitost športa je neposredno odvisna od organizacije pogojev za usposabljanje: kakovost opreme, prezračevalnih sistemov in drugih komponent. Posebno pozornost je treba nameniti izbiri talne obloge za telovadnico, saj mora biti trajna, varna, enostavna za čiščenje in dovolj močna. Do danes je v telovadnici široko paleto materialov za talne obloge, med najbolj priljubljenimi pa so lesene sorte.

Paul v šoli telovadnice

Talne obloge v telovadnici

Poklici v telovadnici so resna nakladanja ne le za osebo. Tla v telovadnici morajo prenesti težo osebe in težo simulatorjev ter številne obremenitve, ki izhajajo iz aktivnih dejavnosti športnikov (skakanje, tek, ostro spuščanje projektilov). Poleg tega mora biti tla zelo močna (sicer lahko pod težo resnega simulatorja ne uspe), mora biti dovolj elastična (za ugasnitev udarca po skoku), vendar ne postati trampolin. Slippery tla bo zagotovila visoko tveganje za poškodbe, preveč lepljivo dno pa vam bo odvzelo veselje aktivnih iger. Poleg tega mora tla imeti povsem gladko površino brez nepotrebnih žlebov in izboklin, od katerih lahko vsaka poškoduje športnika.

Paul v šoli telovadnice

Kako izbrati športne talne šole: potrebne pogoje

Možnosti za tla v šolski telovadnici so lahko zelo raznolike. Ker se materiali lahko uporabljajo samo-nivelirna kompozitna tla, talne letve, parket za parket ali različne vrste prevleke za zvitke.

Dvorane talne obloge

Na sestanek so zunanji športni materiali razdeljeni na tiste, ki se uporabljajo za notranja in zunanja igrišča. V zaprtih prostorih uporabljamo PVC, linolej, gumo, kup, les, laminirane materiale in njihove kombinacije.