Opeka ali betonska osnova

Gradnja 0 Comments

Gradnja hiš Garancija do 10 let

Kaj naj zgradi bazo? Katera osnova je cenejša. Opeka ali betonska osnova.
To težavo mnogih razvijalcev pogosto zastavljajo zaradi vse enostavnosti. In v resnici, dokler ne izračunate, vprašanje ni tako očitno. In tako, iz katerega za gradnjo osnove, betona ali opeke. Nadalje, primerjalni izračun enega tekočega števca standardnega pokrovčka. Širina je 40 cm, višina je 50 cm. Takšni parametri imajo ogromno število baz, zgrajenih v zasebnem sektorju južne Rusije.

Opeka ali betonska osnova

Kateri material je cenejši od opeke ali betona?

Da bi razumeli, kaj je ceneje – opeko, beton ali kakšno drugo gradivo, morate analizirati stroške različnih objektov, zgrajenih iz vsakega od njih. Toda to bo dalo samo splošno zamisel o položaju. Da bi pridobili resnično oceno stroškov določenega predmeta, je treba upoštevati vse podrobnosti: njegove dimenzije, lokacija, zahteve SNiP, moč projektiranja, predvideno dobo koristnosti. Ta analiza je še posebej pomembna za tiste razvijalce, ki želijo doseči želeni rezultat z minimalnimi finančnimi stroški.

Opeka ali betonska osnova

Kape – opeka ali beton?

V vsakem končnem objektu, bodisi hiši, kopalnici ali zunaj, je klet zelo odgovoren in ranljiv element. Klet temelj ima zelo veliko obremenitev od teže stavbe, na zunanjo okolje pa vpliva tudi deževje, sneženje in spremembe temperature. Upoštevati je treba različico materiala, iz katerega bo izdelana osnova, in strogo upoštevati tehnologijo njegove izdelave. Kaj je ta del hiše?

Kaj je bolje početi: opeka ali beton?

Vsaj 20 cm nad tlemi je vedno treba okrepiti. Nato se uporablja za postavitev izolacije kapilarnega vzpona podtalnice (navadnega strešnega materiala), vse zgoraj pa je lahko že iz opeke ali drugega materiala stene. Primerna je tudi opeka po demontaži peči.

Opeka ali betonska osnova

Kako narediti opečne osnove na podlagi traku

Tako graditelji kot oblikovalci nedvoumno odgovarjajo: potrebno je. Ponavadi je trak iztegnjen s tlemi, tako da brez podlage stene "stojijo na tleh". In ker proces krčenja ni bil preklican, bo hiša postopoma rasla v tla.