Opečni balkonski parapet

Gradnja 0 Comments
Opečni balkonski parapet

Kako narediti masivni opečni balkon

Kaj je še žalostnejše, najpogosteje na odprtem balkonu, namesto trdnih pregrad, pritrdite rešetke. Pogosto so zelo nizki. V tem primeru lahko gre na balkon ali ložo preprosto nevarno. Če želite ogreti balkon in namestiti plastične okvirje, je enostavno nemogoče storiti – gradnja parapetov ne bo omogočala, da bi bili ustrezno zavarovani. Za to potrebujete trdno, trajno in široko bazo. Poleg tega so pogosto situacije, ko ograja preveč štrlijo čez balkon in njena navpična verzija ne sovpada z prekrivanjem tal. Nato je potrebno ustanoviti nov temelj.

Opečni balkonski parapet

Primer polaganja opeke na loži s poznejšimi zasteklitvami

Kot lahko vidimo, zunaj izgleda loža popolnoma neprivlačna. Okvirji za lesene zasteklitve potrebujejo slikanje, ki ga je treba občasno ponoviti. Nestrpljenje dizajna je izredno nizko, zato enostavno ni priporočljivo izolirati takšne lože. Gostitelji so se odločili za namestitev novega parapeta in toplo plastično zasteklitev.

Opečni balkonski parapet

Opeka, ki se nahaja neposredno na ložo

Pri postavitvi stanovanja se mnogi sprašujejo o vprašanjih: ali je mogoče ostanek zidave v ložah in kako to storiti pravilno? Dejansko je v večini stanovanjskih zgradb parapet na loži ali balkonu izdelan v obliki kovinske rešetke z vložki in služi le kot ograja, in tudi to ni vedno dovolj za varnostno višino. In če želimo, da bi ložo naredili udobno, jo zaščitite pred slabim vremenom, prahom, prekomernim hrupom, ga izolirate, jo združite s sobo ali pa jo spremenite v dodaten življenjski prostor? To je, če opeke pride na reševanje, ki bo rešila te težave in bo trdna podlaga za namestitev plastičnih oken.

Opečni balkonski parapet

Gradimo balkon opeke

Balkon, obložen z opeko, izgleda zelo eleganten in spektakularen. Polaganje opeke na balkonu ali loži se lahko opravi samostojno in s pomočjo strokovnjakov v tem primeru.

Opečni balkonski parapet

Prednosti opečne stene

Z začetno zasnovo hiš, skoraj vsi balkoni niso bili načrtovani za namestitev sodobnih zasteklitev. V številnih večnadstropnih zgradbah je parapet na loži ali balkonu izdelan v obliki kovinske rešetke z ročaji.