Okvirna hiša je slaba

Tehnologija 0 Comments

Tipične slabosti okvirnih hiš

Zato je pri sestavljanju ključnega pomena upoštevati vse nianse tehnologije. Skeletna shema se izračuna na podlagi razumevanja obremenitve, izračuna elastičnosti in drugih tehničnih lastnosti uporabljenega materiala, zato je za stabilnost in obstojnost potrebna največja natančnost pri povezovanju vsakega dela. Pri postavitvi, na primer opečne konstrukcije, je vse bolj enostavno, saj ima opeka bolj primitivno strukturo. V zvezi s tem je tehnologija sestavljanja lesenega stanovanja še jasnejša.

Okvirna hiša je slaba

Okvirna hiša – prednosti in slabosti

Gradbena hiša je danes najhitreje rastoča tehnologija za gradnjo stavb, zlasti za zasebne razvijalce. To je posledica številnih prednosti lahkih, montažnih hiš, medtem ko se je razvoj gradbenih tehnologij monolitnih zgradb postopoma izčrpal. Razvoj tehnologije okvirja se nadaljuje še danes in privabi vse več oboževalcev.

Okvirna hiša je slaba

Prednosti in slabosti okvirnih hiš

Takšne tehnologije se aktivno uporabljajo na zahodu za gradnjo nizke gradnje že več kot stoletje. V naši državi so sorazmerno nedavno postali popularni. Seveda so podobne tehnologije v naši državi znane že pred kratkim, vendar je bilo težko domnevati, da so domače metode konstrukcije okvirja v sotočju tehnološke in funkcionalne v času sovjetskega obdobja. V ljudeh podobne konstrukcije so prejeli ime hiš "zasypny". Gre za uporabo žlindre, žagovine ali mešanice le-teh kot grelnika v takih strukturah okvirjev.

Katere so pomanjkljivosti okvirnih hiš?

Prihranite voljo in delovanje hiše – pri ogrevanju. Stene so skoraj v celoti sestavljene iz izolacije, zato ima odlično toplotno izolacijo. To bo plus v poletni vročini: isti sloj izolacije preprečuje vdor toplote v hišo.

Okvirna hiša je slaba

Opozoriti na pomanjkljivosti monolitnih okvirnih hiš (in prednosti, če obstajajo).

To je velika napaka, saj je v resnici sodobna montažna hiša udobna, trpežna in lepa. Danes obstajajo tehnologije, ki vam omogočajo gradnjo poceni in dobro izdelane hiše lesenih materialov v zelo kratkem času – od nekaj mesecev do nekaj dni. Govorimo o tehnologijah panelnih okvirjev.