Okvir za dvojno zastekljena okna naredite sami

Kako narediti 0 Comments
Okvir za dvojno zastekljena okna naredite sami

Lesena okna: izdelovanje lastnih rok

PVC okna danes lahko najdemo v skoraj vsakem stanovanju, zasebnem domu. Lastniki jih poskušajo zaščititi pred hrupom, tako da dajejo stanovanju estetski videz. Vendar pa mnogi od njih ne mislijo, da so poleg prednosti teh oken v slabšem položaju. Ne dihajo, kar povzroči učinek tople grede v prostoru. Ta pomanjkljivost nima lesenih oken.

Okvir za dvojno zastekljena okna naredite sami

Kako narediti leseno okno s steklom

Izdelava lesenih oken z dvojnimi stekli z lastnimi rokami je zahteven proces in zahteva veliko truda in časa. Vendar pa bo rezultat ugodil. Prvič, takšna okna popolnoma ohranjajo toploto v prostoru. Drugič, lesena podlaga omogoča zrak, kot pravijo "diha". Tretjič, drevo ima visoko zvočno izolacijo, v kombinaciji z visokokakovostnim steklom vam bo omogočilo skoraj popolno izolacijo pred hrupom v vseh pogojih. Četrti, okolju prijazen material je popolnoma varen. Video:

Okvir za dvojno zastekljena okna naredite sami

Kako narediti okenske okvire z lastnimi rokami

Okenski profil je zelo zapleten, izdelan mora biti ob upoštevanju absolutno natančnih dimenzij in če so (razsežnosti) pokvarjeni, okno ne bo neprepustno. Prav tako je težko proizvajati nizko plimovanje.

Okvir za dvojno zastekljena okna naredite sami

Dvojna zasteklitev naredite sami

"Vreme v hiši" je v veliki meri odvisno od stanja oken. Najpogosteje so lastniki stanovanj raje dvojno zastekljena okna, dobro, v vsakem mestu obstaja ducat ali dve družbi, ki so pripravljeni zagotoviti takšno storitev. Ljudje v takih primerih ponavadi ne škržijo, vendar še vedno obstajajo situacije, ko je potrebno popravilo nujno, vendar ni veliko denarja pri roki. Kako biti? Do-it-yourself steklen paket je čisto mogoče, in zdaj ste prepričani o tem.

Okvir za dvojno zastekljena okna naredite sami

Lesene okenske risbe (nadaljevanje)

Pred štirimi leti sem objavil članek »Profili okenskega bloka (lesena steklena plošča)«, kjer sem priložil fotografijo in risbe profilov lesenega okna. V preteklih letih sem prejel več črk, ki me prosijo, da pokažem risbe vogalnih sklepov ali pošljam podrobnejše risbe. Pred tednom dni sem dobil še eno takšno pismo in danes bom poskušal razjasniti stanje s tem preglednim člankom.