Okrepitev tla

Debelina 0 Comments

Prednosti kleti

Delno vgradna konstrukcija dobi trdno obliko, prekinjeno le s tehnološkimi vhodi komunikacij in po potrebi okenskimi in vratnimi odprtinami (na primer pri montaži stavbe na strmem pobočju). Na takšnih pokrajinah je edino pravo odločitev pritličje (fundacija), saj se na eni strani popolnoma nahaja v tleh in njegov nasprotni del se postavi odprto. Praktično hermetična montaža zagotavlja vodotesnost kleti, visoko trdnost in vzdržljivost.

Okrepitev tla

Gradimo monolitno klet z lastnimi rokami

Pogosto se pri gradnji zasebne hiše postavlja vprašanje: ali je treba zgraditi kletni monolit, če je tako, kako to storiti? Morali bi vedeti, da lahko klet v zgradbi daje velik pogled in nosi funkcionalno obremenitev. Če je osnova sama in je osnova nizka, se lahko prostor pod hišo uporablja kot klet, garaža ali stanovanjska tla. Zato se morajo ljudje, ki razmišljajo o tem, kako zgraditi klet, odločiti o namenu, za katerega bo gradnja zgrajena.

Okrepitev tla

Gradimo klet z lastnimi rokami

Kletna tla so del stavbe, ki je delno ali popolnoma zakopana pod tlemi. V kleti običajno opremljajo komunalne sobe ali garažo, vendar nekateri projekti zagotavljajo napravo v kleti kopalnice, savne ali celo telovadnice z bazenom. Pri hišah, zgrajenih na majhnih parcelah ali na pobočju, je pritličje preprosto nenadomestljivo – omogoča vam bistveno povečanje uporabne površine stavbe, ne da bi širili gradbišče.

Debelina sten kleti in kleti – značilnosti izračuna

Pravilen izračun klete je ob upoštevanju vpliva številnih dejavnikov. Zlasti je to raven podzemne vode na lokaciji, vrsta tal, višina prihodnje zgradbe, materiali, ki se uporabljajo za gradnjo itd. Priporočamo, da vse konstrukcijske naloge zaupate strokovnjakom. Toda za splošno razumevanje računske tehnologije lahko uporabite spodaj navedene podatke.

Okrepitev tla

Značilnosti pokrova

Kletna soba – nadstropje stavbe, ki je nameščeno pod oznako nič, kar zazna maso stavbe in mora imeti ustrezno varnostno stopnjo. Da bi izboljšali močne lastnosti stavbe, je potrebno okrepiti osnovo, ki bo znatno povečala življenjsko dobo objekta.