Ojačevalna pravila o opekah

Debelina 0 Comments
Ojačevalna pravila o opekah

Vrste opečne armaturne ojačitve

Okrepitev sten, stebrov in sten je izdelana iz varjene masonske mreže, ki je lahko cikcak, pravokotna ali kvadratna.
Da bi preprečili korozijo, je treba kovinsko mrežo potopiti v raztopino najmanj 2 mm na vsaki strani. Najmanjša debelina šiva je približno 14 mm, vključno s približno 5 mm na mrežico.

Ojačitev opeke: navodila po korakih

Razpoke v opečnih fasadah stavb niso tako redke, kot se zdijo na prvi pogled. Po statističnih podatkih se pojavljajo podobni problemi v vsaki tretji novozgrajeni hiši. Razlogi za njihov nastanek so lahko drugačni: napake v načrtovanju, neenakomerna poravnava tal, kršitev zidarske tehnologije itd. e. Da bi preprečili nastanek razcepov in posledično znatno zmanjšanje stroškov stavbe, bo pripomoglo k okrepitvi opeke. Kako je to storjeno, in pogovorimo se še naprej.

Ojačevalna pravila o opekah

Ojačevalna opeka

Ideja o krepitvi takšnih površin ni nova – že dolgo se uporablja. Okrepitev zidnih opek je še posebej pomembna, če gre za nosilni stolpec ali podrobnosti o zgradbi iste funkcionalnosti. Toda pri pregradah ta ukrep ohranja svojo vrednost.
Prejšnje generacije so za takšne dogodke uporabljale različne materiale. Do danes so razvili posebna pravila – SNiP za polaganje opek.
Ta metoda bo naredila gradnjo trajnejša. In jo lahko v svoje življenje prinesete s svojimi rokami.

Ojačevalna pravila o opekah

Skrivnosti krepitve opečnih in blokastih zidnih zidov, ki krepijo mrežo?

Jedro mrež je varjeno ali med seboj povezano s posebnim žico. Razdalja med palicami v mrežah je 30 mm in ne večja od 120 mm. Mrežica za ojačanje opeke mora imeti tako velik premer, da konci palic štrlijo 3 mm preko površin stebra ali stene. Glede na konce nadzor nad prisotnostjo ojačitve v opeke.

Ojačevalna pravila o opekah

Ojačevalna opeka.

Tehnologija okrepitve se že stoletja izvaja. Še posebej, vprašanje: kako okrepiti opeke, so se odločili tudi naši predniki. Uporaba takšne tehnike je popolnoma upravičena za kritične strukture, za katere veljajo večje zahteve glede trdnosti. Na splošno, ojačane zidane zidove, čeprav zapletajo oblikovanje, popolnoma izpolnjuje svoj namen.